Otthon

Olcsón lett a lepattant kis fürdőszobából csodás kis budoár – előtte-utána fotók

Mivel nem vagyunk lakberendezők, nem  vállalunk ilyen jellegű munkákat, de néha, csak az öröm kedvéért, rendezgetünk ezt-azt. Nemrég egy kedves barát szorult segítségre, a lerobbant fürdőszobáját szerette volna modernizálni, de fogalma sem volt, hogy kezdjen hozzá, ráadásul a teljes lakást szerette volna felújítani, és ahogy ez lenni szokott, minél kevesebb pénzből. 

Hát igen, gyakori probléma. Mit lehet csinálni, ha szűkös a büdzsé? Jelen esetben 180 ezer forint állt rendelkezésre, az albérlők lakta lakás nagyon lelakott fürdőszobájának felfrissítéséhez. Ez valóban kevés, de ha jól tervezünk, és alaposan átgondoljuk csodát lehet csinálni kevés pénzből is. Kikötés volt az is, hogy a csempének maradnia kell, se pénz, se idő nem volt arra, hogy teljesen le legyen verve, és új kerüljön fel, de pár négyzetméteren muszáj volt bontani. A kádhoz csapot kellett bekötni, felszerelni, a régi szanitereket pedig cserélni.

Csempebontás

Így a bontás, rombolás megúszhatatlan, de mit tegyünk, ha csak pár négyzetméternyi csempe lesz javítva, mi legyen a régivel? Nem kell megijedni, szerencsére ezt a csempét most is lehet kapni, ugyanilyennel pótoljuk a felújított részt és az egészet lefestjük, amivel szépen eltüntetjük a szemmel látható különbséget, teljesen egybeolvad régi és új. 

A régi csempe és az új festett

Törmelékkihordás, takarítás után a csempét alaposan letisztítjuk, és portalanítjuk, csak e műveletek után lesz festhető. Csempétől függ, hány rétegben kell kenni, mivel itt fehér az alap, kettő réteg bőven elég, természetesen a megfelelő alapozás után. 

Az új design

Ha ezzel készen vagyunk, jöhet a finomítás. A pénzből nem sok maradt, de ez nem jelent problémát, van pár ötletünk, ami feldobja ezt a sima, semleges teret. A tulajdonos zenész, ehhez a dekoráció is igazodni fog, és mint mindig, most is becsempézünk egy kis humort. 

A fürdőkád

A tükröt egy lomiban találtuk, fillérekért adták, egy flakon festék kell hozzá és már mehet is a mosdó fölé. Nyomtatunk pár matricát, kell még 1-2 színes törölköző, egy ideillő zuhanyfüggöny, képek és 1-2 jó minőségű művirág – ezzel már kész is a fiatalos extravagáns „új” fürdőszoba. Bár közhely, de igaz, a stílus nem pénz kérdése.

A mosdó és a wc

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top