Otthon

Várd a tavaszt egy kis takarítással!

Addig se tétlenkedj, míg jön a tavasz. Tedd rendbe például az otthonod.

Bár idáig egész jól megúsztuk az igazán hideg téli idő nélkül, azért a szürke, borús napok így is számtalanok. Legtöbbünk már alig várja a tavasz beköszöntét, a napfényt és a hosszabb, világos nappalokat. Ez még jó pár hét, de addig se merüljünk el a téli depresszióban. Készüljünk fel inkább a tavaszra, és rakjunk egy kis rendet az otthonunkban. Mutatjuk, hogyan!

Ablakok és függönyök tisztítása

Valószínűleg ezek azok pontok a lakásban, amit ritkán takarít a legtöbb ember. Pedig nyáron jó érzés kilátni a tiszta ablakokon, és élvezni a beáradó napfényt. A függönyök rendszeres tisztítása nagyon fontos, főleg ott, ahol asztmában szenvedők élnek, mert rengeteg por tud megülni rajtuk.

A hűtőszekrény és a spájz kitakarítása

Ha karácsony után nem estél neki rögtön a hűtőnek, akkor most már mindenképpen érdemes. Ha régi, romlott ételek bujkálnak esetleg a frizsiderben, azonnal kukába velük, mert irtó sok baktériumot halmoznak fel. Ugyanez a helyzet a kamrával is. Nézd át a régről ottmaradt konzerveket és befőttesüvegeket, szabadulj meg mindentől, ami régi vagy felesleges. Hagyj helyet az új dolgoknak. Bár nehéz elkezdeni, de hidd el, ahogy belelendülsz, még élvezni is fogod a szelektálást.

Alakíts ki egy kényelmes kuckót magadnak

Persze az a legjobb, ha mindenhol tisztaság és rend uralkodik, de legyen mindenképpen egy rész az otthonodban legalább, ahol igazán jól érzed magad. Lehet ez az ágyad, a kanapé vagy a fürdőszoba, a lényeg, hogy szuper kényelmes és számodra kielégítő legyen.

Apartment Therapy

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top