Otthon

Így dekorálj a színekkel

Gondoltál már arra, hogy a színekkel is lehet dekorálni otthon?

Nemcsak egy új bútor vagy dísztárgy tudja feldobni az otthon hangulatát, hanem a színek is. Az emberek többsége nem mer kísérletezni e téren, inkább a biztosra megy, ami sokszor a neutrálisat, a semlegeset jelenti a színek terén. Egy belsőépítész, Sophie Robinson tippjeivel mi mégis arra biztatunk titeket, hogy merjetek kísérletezni!

Ecsetre fel!

Egy-két vödör festék még mindig olcsóbb, mint néhány új bútor. Csak gondold ki, mik azok a színek, amik mindig a fejedben jártak, de sosem merted őket kipróbálni. Sosem késő változtatni, itt az ideje a kísérletezésnek. Persze ne rögtön a legnagyobb szobával kezdd, ha kétségeid lennének, hanem egy-egy minta erejéig vagy egy kisebb bútor lefestésére használd az adott festéket, aztán ha rákaptál, jöhetnek a falak is.

Ajtók

Ha benned van az előbb említett szorongás, hogy biztos jó döntést hozol-e, kezdd a bejárati ajtó lefestésével. Viszonylag kis felület, könnyen átfesthető újra, ha pedig mégis tetszik az új színe, lehet, hogy meghozza a kedved a nagyobb dolgok átfestéséhez is.

Kisebb bútorok, kiegészítők

Persze nemcsak a festés jön itt szóba, hanem maguknak a színeknek a beemelése az otthonodba. Ez lehet a kanapé kiválasztásától kezdve egy-egy párnán át a függönyig, a lényeg, hogy ne feltétlenül a megszokott fehér vagy bézs árnyalatot válaszd, hanem vállalj be valami merészebbet ezeknél a kiegészítőknél.

House Beautiful

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top