Otthon

Ezekkel a növényekkel teheted hangulatosabbá a munkahelyedet

Bár nincs sok idő a gondozásukra, egy-két növényt érdemes a munkahelyeden tartani.

Ha nem otthonról dolgozol, valószínűleg a munkahelyeden töltöd az időd legnagyobb részét, bármilyen rosszul is hangzik esetleg. Éppen ezért érdemes egy kicsit a saját képedre alakítani a helyet. Néhány növénnyel kicsit barátságosabbá varázsolhatod a körülményeket. Ha irodában melózol, és netalán még saját munkasarkod is van, akkor ez nem is olyan nehéz feladat.

Attól függően, hogy milyenek a fényviszonyok, vagy hány fok van, kell kiválasztanod, melyik növény bírja az adott körülményeket. Mi a következő növényeket ajánljuk:

A vitorlavirág vagy más néven békeliliom nem igényel sok gondozást. Elég néhány naponta megöntözni, amúgy meg elvan.

Forrás: Pinterest.com

A kígyónövényt a hálószobákban szokták leginkább elhelyezni, mivel oxigént bocsát ki a levegőbe, ezzel biztosítva a nyugodt alvást. Az a nyugalom a munkahelyen is jól fog jönni valószínűleg. 

Forrás: Pinterest.com

A mókás elnevezésű sárkányfa a fényszegény lakások népszerű növénye. Gondozása nem kényes, jól bírja a fűtést, úgyhogy pont ideális helye lehet az iroda.

Forrás: Tumblr.com

A hegyes csúcsú vagy szobai futóka remekül tisztítja a szoba levegőjét, aminek a kollégák is biztos örülni fognak. Ügyelj arra, hogy hűvös, de világos helyen tartsd, és kevés vízzel öntözd, nyáron pedig csak spricceld meg néha.

Apartment Therapy

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top