nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Otthon
7 egészségjavító tipp a nappaliba

7 egészségjavító tipp a nappaliba

Nappalitakarítási tippek az egészségért.
NLCafé
f Ajánlom

Még egy hónap maradt hivatalosan a télből, az influenzajárvány sem hagyott alább, ezért fokozottan ügyelnünk kell arra, hogy ne csússzunk bele valami rusnya téli betegségbe itt a végén. Azonban nemcsak a vitaminok szedésével és az alapos kézmosással, hanem az otthonunk, főleg a közösségi terek, például a nappali rendben tartásával is tehetünk ezért. 

Szellőztess!

Télen érdemes sokat szellőztetni, nemcsak azért, mert beáll a levegő a szobában, hanem a tiszta levegő folyamatos beáramlása miatt is. Ha például beteg az egyik családtag, óránként nyissuk ki egy kicsit az ablakot, hogy még mielőtt teleköhögné az egész szobát, gyorsan kimenjenek a bacilusok.

Párologtass!

Ez is elég fontos, főleg, ha beteg vagy asztmás vagy. Szerezz be egy készüléket, és hagyd egész éjszakán át párologni. Jó alternatíva a függönyök vízzel való lespriccelése is, ha nagyon száraz lenne a levegő.

Textilek

Nem mindegy, milyen anyagúak a kárpitjaid, a függönyök vagy a díszpárnák huzatai. Nyilván a természetes anyagok választása az ideális itt is, de arra is ügyelj, hogy gyakran tisztítsd vagy mosd ki őket, mert könnyebben rájuk telepszik a por a fűtési időszakban.

Porszívózás

Az előbbi pontot folytatva, a téli, fűtéses időszakban többet takaríts. Ha nem is mosol fel, de porszívózz fel a nappaliban akár hetente kétszer is.

Forrás: Pinterest.com

Természetes tisztítószerek

Használj a vegyszerekkel teli, erős tisztítók helyett természetes anyagokat, mint ecet, citromlé vagy szódabikarbóna. Szuperül letisztítanak minden szennyeződést, és még az egészségedre sem hatnak károsan.

Homelife

Megosztás Facebookon