Otthon

Ezektől a növényektől szép és életteli otthonod lesz

Néhány növénnyel egyszerűen dobhatod fel az otthonodat.

A növényekben az a jó, főleg, ha nem igényelnek nagy gondozást, hogy már maga a jelenlétük is elég ahhoz, hogy egy lakás sokkal jobban nézzen ki. Megmutatjuk, milyen növényeket érdemes a lakás különböző pontjaiban elhelyezned.

Fürdőszoba

Ide nyilvánvalóan azok a növények illenek, melyek jól bírják a párás levegőt. Ilyen például a cserepes pálma, a kínai örökzöldek és az európai borostyán. Utóbbi jobban elnyeli a szén-dioxidot, mint bármely más növény, illetve megtisztítja a levegőt a toxinoktól, formaldehidektől és a nehézfémektől is.

Forrás: Tumblr.com

Hálószoba

Különösen fontos, milyen növényt választunk a hálóba, hiszen itt töltünk legalább 7-8 órát, ráadásul nem éberen. Fontos, hogy az itt elhelyezett növények ne vegyék el az oxigént tőlünk, hanem inkább segítsenek a friss levegő megteremtésében. A vitorlavirág vagy más néven békeliliom például könnyen felszívja az ipari és otthoni toxinokat (aceton, benzol és ammónia), a lepkeorchidea pedig éjjel kifejezetten sok oxigént bocsát ki, és tisztítja a levegőt a metilbenzoltól. 

Forrás: Pinterest.com

Nappali

Ha van dohányos a családban, aki ráadásul a lakásban is cigizik, akkor kifejezetten érdemes benevezni egy csokrosindára, amely segít megszabadulni a füsttől, és hidratálja a levegőt. Emellett a kis levelű fikuszt is erősen ajánljuk ide, mert megtisztítja a levegőt benzoltól, a fenoltól és a triklór-etiléntől.

Brightside

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top