Otthon

Ezeket a hibákat kerüld el a konyha takarításakor

Sokat beszélünk arról, mire érdemes odafigyelni takarításkor, de arról már kevesebbet, mit kell kifejezetten elkerülni.

Ha engem kérdeztek, nekem néha kifejezetten jól esik a takarítás. Megragadom a szivacsot, és nekiesem a mosdónak vagy mosogatónak, hogy addig pucoljam, míg minden feszültségem ki nem száll belőlem. Szerencsére mindig van mit takarítani, különösen a roham tempóban koszosodó konyhában. Ám amellett, hogy minden tükör fényesre lesikálsz, három dolgot mindenképpen érdemes elkerülnöd. Íme!

Forrás: Tumblr.com

Ne viselj cipőt

Semmi értelme az utcán viselt cipődben takarítani, mert beviszed a kinti koszt, főleg, amikor a frissen felmosott konyhakövön caplatsz át benne. Húzz fel egy mamuszt, papucsot vagy zoknit helyette.

Rendet tenni

Ne mixeld a takarítást a rendrakással. Nagy melók ezek külön-külön is, hagyd másik napra valamelyiket. Ha már ráálltál a tisztításra, maradj is azon, különben még a végét fél munkát végzel mindkettőből. Tisztítsd le az összes felületet, mosogass el mindent, porszívózz, és moss fel. Még most is van kedved rendet rakni?

Főzés

Épp takarítás után? Legalább aznap ne, eleget dolgoztál. Ilyenkor úgyis sokkal fájdalmasabb látni akár egy koszfoltot is a gyönyörűen letisztított főzőlapon. Pihenj egyet, és csak holnap rontsd el az összhatást.

Apartment Therapy

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top