Otthon

Ezt a kérdést tedd fel magadnak, hogy megtaláld a tökéletes otthont

Sok mindent át kell gondolni a lakásválasztásnál, de egy lényeges kérdést mindenképpen.

Az álomotthon megtalálása teljes munkaidőt igényel olykor. Sok mindent mérlegelni kell. A költségvetést, a legfontosabb szempontokat, a lakás beosztását, a felújítást és a többi. Ilyenkor ezernyi kérdés cikázik össze-vissza az emberben: hol parkolok majd? Milyenek lesznek a szomszédok? Nem lesz túl zajos a környék?

Ezek mind fontos kérdések, igazából egyetlen egy van, ami igazán számít, és ezt mindenképpen tedd fel magadnak:

Ez a lakás biztosítja és támogatja azt az életet, amilyet akarok?

Forrás: Tumblr.com

Ez egy olyan egzisztenciális kérdés, ami igen, időt vesz igénybe, hogy gondolkodj rajta, de megéri. Egy lakásválasztás nem egyik percről a másikra történik. Sok pénzt és energiát fektetsz belé, ezért megérdemled, hogy jól átgondold a döntésedet, mielőtt még cselekednél. Ebbe a döntésbe beletartozik az, hogyan képzeled el magad 3-5 éven belül, van-e vagy lesz-e családod, itthon vagy külföldön képzeled el az életet, satöbbi. Adj időt magadnak. Ha kell, készíts listát, és szedd pontokba, mi az, ami egy lakás mellett vagy épp ellene szól. A lényeg, hogy ne siess el semmit. 

Apartment Therapy

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top