Otthon

Less be egy magyar-francia pár dán hangulattal átitatott otthonába!

A francia főváros nagyvilági, pezsgő hangulatát idézi Xaviér és Nadin otthona, akik egy évet szántak arra, hogy a régi, polgári lakásban megteremtsék saját világukat. A francia-magyar kapcsolatba különleges fűszerként érkezik a dán design.

A francia főváros nagyvilági, pezsgő hangulatát idézi Xaviér és Nadin otthona, akik egy évet szántak arra, hogy a régi, polgári lakásban megteremtsék saját világukat. A francia-magyar kapcsolatba különleges fűszerként érkezik a dán design. A házaspár épp az egyik fővárosi múzeum lépcsőjén üldögélt egy látogatóba érkezett barátjukkal, amikor e-mailben kaptak néhány fotót egy eladó lakásról. A képek annyira magukkal ragadták őket, hogy a városnéző sétából lakásmustra lett.

A Bazilikára néző, zárt mellvédű, csöppnyi erkély szerelem volt első látásra. A varázslatos kilátás felülírta a lakás rossz beosztását, és azt is, hogy nem lehetett annyi hálószobát kialakítani, amennyire Xaviér és Nadin vágyott. Az összes belső falat megmozgató, egy évig tartó felújítás vezérgondolata a klasszikus és modern elemek hangsúlyos vegyítése volt. A francia halszálkás parketta, a stukkók és az újragyártott nyílászárók az előbbit, míg a kortárs bútorok, kiegészítők az utóbbit erősítik.

 

Xaviér szinte megszállottja a XX. század bútortörténeti korszakainak, kifejezett kedvence a hatvanas-hetvenes évek dán designja. Bútorgyűjteményében olyan neves tervezők munkái találhatók, mint Niels Koefoed vagy Eric Buch. „Mióta a retró újra divatba jött, némiképp fellendült ezeknek a bútoroknak a piaca, de Magyarországon még mindig töredékáron lehet hozzájutni eredeti darabokhoz.”

A teljes cikk az OTTHON magazin januári lapszámában olvasható.

Szöveg és styling: Visnyei Renáta
Fotó: Vikman András

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top