Otthon

A napokban érkeznek is a megemelt nyugdíjak

Elkezdődik a megemelt nyugdíjak kézbesítése, a pénz a napokban megérkezik az idősekhez.

Pénteken banki utalással, január 16-án postai úton kezdik kézbesíteni a megemelt nyugdíjakat – mondta el Rétvári Bence államtitkár. Idén tavalyhoz képest 3 százalékkal magasabb nyugdíjat utalnak át, mert az államtitkárságnál úgy számoltak, hogy ennyi lesz az infláció 2018-ban. Ez azt jelenti, hogy átlagosan bő négyezer forinttal érkezik több az érintettek számlájára havonta, mint a múlt évben.

nyugdijas, penz (MTI Fotó: Mohai Balázs)

Ez a kedvenc képünk arról, hogy pénz áll a házhoz (MTI Fotó: Mohai Balázs)

Rétvári szerint a megemelt nyugdíjak 2,7 millió ember számára „jelentenek jó hírt”, közte mintegy 2 millióan vannak az öregségi nyugdíjasok. Emellett érinti a nyugdíjszerű ellátásban részesülőket, többek között az árvaellátásban, a megváltozott munkaképességűeknek járó ellátásban, az özvegyi járadékban, rokkantsági ellátásban, baleseti járadékban részesülőket.

Változás még januártól, hogy a nyugdíj mellé havonta plusz 50 ezer forintot kapnak azok, akik legalább 20 éven keresztül otthon ápolták tartósan beteg gyermeküket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top