Otthon

Ez az igazság arról, milyen gyakran is kellene kitisztítanod mosogatót

A baktériumok egyik legkedveltebb helye a konyha, főleg a nem tisztáké, ezért fontos a rendszeres tisztítás.

Elég sokat időzünk a konyhában mindennap, így meg is látszik rajta. Főzünk, eszünk, mosogatunk, leesik az étel, kifolyik a víz… Valahogy mindig nagyon gyorsan koszosak lesznek itt a dolgok. Ha így van, ha nem, itt sajnos muszáj folyamatos tisztaságot tartani, főleg a mosogató környékén. Mégis csak itt mossuk el a koszos dolgokat, akkor nem azért tesszük a mosogatóba, hogy még mocskosabb legyen. De vajon mennyi is az annyi, hányszor kéne rendesen áttisztítani a mosogatót?

Forrás: Pinterest.com

Lisa Yakas higiéniai szakértő szerint legalább hetente egyszer ki kellene fertőtleníteni a mosogatót. Az sem mindegy, miket pakolsz bele a szennyes edényeken kívül. Ha például nyers húst vagy piszkos burgonya tisztítottál benne, akkor azonnal át kell törölnöd utána, hogy megállítsd a veszélyes kórokozók elterjedését. 

Nem kell semmi extra tisztítószerre költened drága pénzeket, a legjobb bevált módszer a meleg víz és szappan kombinációja, esetleg a végén egy kis fertőtlenítőt is spriccelhetsz a felületre. Mielőtt pedig nekikezdenél a tisztításnak, szedj ki minden ételmaradékot a lefolyó szűrőjéből, ha pedig eldugult, szuper kis házi praktikákkal tudod orvosolni a bajt.

House Beautiful

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top