Otthon

Itt az ideje felszámolni a felesleges dolgokat az otthonodban

Egyes bútoraink vagy eszközeink már csak porfogóként funkcionálnak otthonunkban, mégsem dobjuk ki őket valamiért. Pedig a megújulás nem is olyan rossz!

Az elmúlt évek lomtalanításain vagy a boltok kihagyhatatlan akcióin szerzett bútorok és különböző lakásfelszerelések egy része csak ott hever a lakás valamelyik sarkában vagy fiókjában, mégsem dobtuk ki őket még mindig. Pedig legalább annyi örömöt és felszabadulást is jelenthet megválni tőlük, mint amekkora nehézséget. A szelektálás lehetőség arra, hogy új szépségeket szerezzünk be, vagy esetleg semmit ne halmozzunk fel az üresen maradt helyen.

Forrás: cb2.com

Szerezz be vastag szemeteszsákokat és dobozokat, aztán induljon a móka! Mivel több óráig is eltarthat a szelektálás folyamata, csak akkor kezdj bele, ha van elég időd, és viszonylag kipihent vagy. Vésd a fejedbe, hogy itt bizony könyörtelenségre lesz szükség olykor, bizonyos dolgoknak mindenképpen menniük kell. Ha döntésképtelen vagy, kérj meg valakit, hogy segítsen a rendrakásban.

Az elromlott dolgoknak többé nincs helyük az otthonodban, azonnal ints nekik búcsút. Ha az elmúlt hónapok, netán évek alatt nem vetted a fáradtságot, hogy megjavíttasd őket, nem is fogod már. De ezt valószínűleg te is tudod. 

Fontos ilyenkor is a szelektív szortírozás. Külön zsákokba menjenek a papírok, a műanyagok és az üvegek is, főleg, ha azután a szemetesbe kerülnek. Amit csak lehet, adományozz el. Itt persze nem a javításra szoruló dolgokra gondolunk, mert egyik jótékonysági szervezet sem örül annak, ha kap valamit, amit nem tud használni.

Az elektronikai kütyüket jól nézd át. Használni fogod te még bármikor a CD-lejátszót? Van egyáltalán még CD-d, netán kazettád? Persze, értjük, hogy ezek relikviák, de azért nem kell mindent megtartani a múltból. 

Forrás: Pinterest.com

A hálószobában rendkívül fontos ügyelned arra, hogy ne zsúfoltság várjon. Itt kapcsolódsz ki, hajtod álomra a fejed, nem biztos, hogy ezt az egymásra dobált cuccok hegyén-hátán valóban kikapcsolódva tudod megtenni. Figyelj arra például, hogy ne nagyon legyenek elől a ruháid, tedd el őket mindennap a szekrénybe. De csak azután, hogy azokat is átnézted, és megváltál a felesleges daraboktól. 

Forrás: Pinterest

A fürdőszobában valamiért rohamos gyorsasággal fel tud gyűlni a piszok és a rendetlenség is. Ideje szétnézni a szépségápolási termékeid között, biztos mindegyikre szükséged van-e. A régi, lejárt sminkektől például azonnal szabadulj meg, csak azt pótold, amit tényleg használsz is rendszeresen. 

House Beautiful

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top