Otthon

Kis magyar abszurd: az autókat tologatva parkolnak a lakosok a XV. kerületben

Egymás autóit tologatják a fővárosi 15. kerület lakói. A lakótelepen ugyanis nincs elég parkolóhely, ezért a kocsik egymás elé is beállnak keresztbe, a sofőrök nem húzzák be a kéziféket, így ha valaki ki akar állni, egyszerűen odébb tolja az előtte parkoló autót.

Egész nap megy a tilitoli Budapest XV. kerületében, ahol az egyik helyi lakó szerint legjobb esetben is két lakásra jut egy parkolóhely, így aztán a kocsikkal sokszor keresztben kénytelenek beállni más autók elé. 

A Tények riportja szerint már rutinná vált, hogy ilyen esetekben az emberek nem húzzák be a kéziféket, és nem hagyják sebességben az autót, hogy ha valaki ki akar állni, akkor arrébb tudja tolni az útban lévőt. 

Eltologatjuk. Ez van, muszáj. Néha én is beállok, mert muszáj, nem lehet mást csinálni” – mondja az egyik autótulajdonos a riportban. 

Mivel nagyon sokan állnak keresztbe, ezért reggelente több autót is mozgatni kell, hogy a munkába indulók ki tudjanak hajtani. Egy másik sofőr szerint a „csocsózgatás” a kora reggel elsőként indulóknak a legnehezebb, mert akár 8-10 parkoló autót is arrébb kell tolniuk, mire el tudnak indulni.

A közlekedési szakjogász szerint a helyi autós népszokással az a gond, hogy a KRESZ-be ütközik, mely szerint mindig úgy kell megállni, hogy a közlekedés más résztvevőit ne akadályozzuk, és ne veszélyeztessük. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top