nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Otthon
Otthon használta az iskolai műszaki cikkeket az egri tanár, de büntetés helyett jutalmat kapott

Otthon használta az iskolai műszaki cikkeket az egri tanár, de büntetés helyett jutalmat kapott

Az egri iskola még 2012-ben pályázaton kapott hűtőt, mosógépet, porszívót és fényképezőgépet, de az egyik tanár hazavitte őket, és 2016-ig használta.
NLCafé
f Ajánlom

Hazavitte és éveken át otthon használta egy tanár az iskola pályázatot nyert berendezéseit, ám büntetés helyett még jutalmat is kapott – írja a Magyar Nemzet.

Az Egri Szakképzési Centrumhoz tartozó Kereskedelmi, Mezőgazdasági és Vendéglátóipari Szakközépiskola egyebek között hűtőt, mosógépet, porszívót és fényképezőgépet tartalmazó eszközcsomaghoz jutott 2012-ben. A műszaki cikkek többségének a pedagógus lett a felelőse, ám a több százezer forint értékű berendezéseket éveken át nem látták az iskolában.

Csak 2016-ban kezdték keresni az eszközöket, erre a tanár még aznap este teherautóval vitte vissza őket. Állítólag a tanár először elképesztő magyarázatot adott arra, miért nem látták a hűtőt. Azt mondta, hogy egy függöny mögött volt, végül elismerte, hogy otthon használta a gépeket.

Az ügy 2017 márciusáig következmények nélkül maradt, ám ekkor a centrumigazgató egy másik intézménybe helyezte át tanárt. Az illető azonban – a központ többi pedagógusához hasonlóan – 200 ezer forint jutalmat kapott Erzsébet-utalványban és -kártyán.

Megosztás Facebookon