Otthon

Otthon használta az iskolai műszaki cikkeket az egri tanár, de büntetés helyett jutalmat kapott

Az egri iskola még 2012-ben pályázaton kapott hűtőt, mosógépet, porszívót és fényképezőgépet, de az egyik tanár hazavitte őket, és 2016-ig használta.

Hazavitte és éveken át otthon használta egy tanár az iskola pályázatot nyert berendezéseit, ám büntetés helyett még jutalmat is kapott – írja a Magyar Nemzet.

Az Egri Szakképzési Centrumhoz tartozó Kereskedelmi, Mezőgazdasági és Vendéglátóipari Szakközépiskola egyebek között hűtőt, mosógépet, porszívót és fényképezőgépet tartalmazó eszközcsomaghoz jutott 2012-ben. A műszaki cikkek többségének a pedagógus lett a felelőse, ám a több százezer forint értékű berendezéseket éveken át nem látták az iskolában.

Csak 2016-ban kezdték keresni az eszközöket, erre a tanár még aznap este teherautóval vitte vissza őket. Állítólag a tanár először elképesztő magyarázatot adott arra, miért nem látták a hűtőt. Azt mondta, hogy egy függöny mögött volt, végül elismerte, hogy otthon használta a gépeket.

Az ügy 2017 márciusáig következmények nélkül maradt, ám ekkor a centrumigazgató egy másik intézménybe helyezte át tanárt. Az illető azonban – a központ többi pedagógusához hasonlóan – 200 ezer forint jutalmat kapott Erzsébet-utalványban és -kártyán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top