nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Otthon
Így vigyél pozitív energiát az otthonodba a feng shuijal!

Így vigyél pozitív energiát az otthonodba a feng shuijal!

Új év, új otthon. Vagy legalábbis új lehetőségek, amelyekkel tehetsz egy próbát.
NLCafé
f Ajánlom

Év elején az emberben talán még több az akaraterő, hogy igenis változtatni fog és akar is bizonyos dolgokon az életében. Legyen szó a testéről, az egészségéről vagy az otthonáról. Mi most az utóbbi megújításához adunk pár tippet, mégpedig feng shui tippek segítségével, melyekben Priya Sher, feng shui szakértő kísér minket végig.

Bejárati ajtó

A bejárati ajtónak tökéletes állapotban kell lennie, mivel a gazdagságot reprezentálja. Hogy bevonzd az energiát az ajtódhoz, tegyél a közelébe egy gyönyörű növényt, például valamilyen örökzöldet, a másik oldalára pedig valamilyen égőt helyezz el.

Előszoba, folyosó

Ez a helyiség a lehetőséget szimbolizálja, ezért biztosítsd a zavarmentes átjárást itt, hogy az energia szabadon keringhessen. Tedd a kabátokat és cipőket egy zárt szekrénybe, hogy azok se fékezzék meg az energiát. A jótékony csí aktiválására  pedig helyezz el egy gyönyörű tükröt és friss virágokat az előszobában. 

Forrás: Tumblr

Konyha

A konyha létfontosságú hely, hiszen az energia a lakók táplálkozását és kapcsolati harmóniáját képviseli. Ügyelj arra, hogy a mosogatót és a tűzhelyet soha ne egymással szemben helyezd el, mivel ez a párok közötti veszekedéseket eredményezheti, mint a tűz és a víz szimbóluma. A konyha színei szintén fontos szempontúak, került a túl sok feketét és vöröset, a már említett tűz és víz különbözősége miatt.

Nappali 

Győződj meg arról, hogy a nappali bútorai összhangban állnak a térrel. Ne zárd le az ajtókat eléjük rakott bútorokkal, illetve helyezd a kanapét a falhoz, ezzel is az ott lakók támogatását szimbolizálva. A vagyon energiájának aktiválásához állíts egy lámpát a szoba sarkába (átlósan a szoba ajtajával szemben).

Étkező

Az étkező vagy maga az asztal fontos szempont a feng shuiban, mivel olyan helyet biztosít, ahol alaposan koncentrálhatsz arra, amit eszel. Az energiának ebben a térben való optimalizálásaként lógass fel itt is tükröt a falra, hogy tükrözze az étkezőasztalt, és tegyél friss virágokat az asztalra.

Hálószoba

A nyugodt alvás elősegítése érdekében a hálószobának világos vagy semleges színűnek kell lennie, az ágynak pedig a falhoz közel eső fejtámlával kell rendelkeznie. Ideális esetben az ágy nincs egy vonalban a hálószoba ajtajával. Helyezd az éjjeliszekrényt az ágy egyik oldalára, hogy támogatást nyújtson. Tegyél kis lámpát és enyhén illatos gyertyákat az éjjeliszekrényre, hogy bevonzz némi romantikus energiát.

Fürdőszoba

A fürdőszobát mindig tiszta állapotban kell tartani, az ajtó legyen zárva, a vécé fedele pedig lehajtva. Ez az a terület, ahol a gazdagság lefolyhat, így behozhatsz ide is néhány növényt, mivel a növényekbe beivódik a víz, ami lelassítja a bőség áramlását.

House Beautiful

Megosztás Facebookon