Otthon

Ha ezeket a szabályokat betartod az otthonodban, rend lesz egész évben

Egy kis odafigyeléssel egész évben rendet tarthatsz az otthonodban.

Rend a lelke mindennek, tartja a mondás, és valószínűleg igaz is. Egy viszonylag jó állapotban, rendben lévő otthon kihat a benne élő személy lelkiállapotára is, ezért érdemes a következő tippekből megfogadni néhányat. 

Tartsd a mobilod a hálószobán kívül!

Sokan már a vécére is mobillal járunk, szinte olyan nekünk ez a kis eszköz, mint a levegő. Ha viszont megszokod, hogy a hálószobán kívül hagyd a telefont legalább éjszaka, könnyebb tudsz aludni, és talán még kipihentebben is ébredsz. 

A tiszta ruhákat rögtön pakold el!

Ne hagyd még napokig a teregetőn a ruhákat, hanem vedd le és vasald ki őket, majd szépen összehajtogatva mehetnek a szekrénybe. Sokkal jobban fogod érezni magad te is, ha nem lesznek állandóan szem előtt. 

Ágyazz be mindennap!

Nem egy nagy feladat, mégis szeretjük elkummantani, mert épp sietünk reggel, vagy feleslegesnek érezzük megcsinálni, ha pár óra múlva úgyis megint beledőlünk. Pedig hidd el, jót tesz a bevetett ágy látványa.

Forrás: Pinterest.com

Tisztítsd ki a kávéfőzőt mindennap!

Főleg, ha kotyogóst használsz, mert egy idő után beleragad az esetleg odaégett kávé, és egyre nehezebb lesz kipucolni. Nem is beszélve a szűrőről, ami ha eldugul, az kihathat a kávé ízére is.

Cseréld le a mosogatószivacsot hetente!

Ezt is szeretjük elhanyagolni, pedig nagyon fontos lenne betartani ezt az időlimitet. Számos piszok és baktérium tapad rá a szivacsra, amellyel elvileg tisztára mosod az edényeket.

House Beautiful

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top