nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Otthon
Ezek az év legdrágább és legolcsóbb ingatlanai – fotók

Ezek az év legdrágább és legolcsóbb ingatlanai – fotók

56 ezerszeres különbség volt az idén a legdrágábban és legolcsóbban meghirdetett ingatlanok között. A legdrágább ingatlanokért – a jelenlegi nettó átlagfizetéssel számolva – több mint 800 évet kellene dolgozni, míg a legolcsóbbak egy 15-20 éves kocsi áránál is kevesebbe kerülnek.
NLCafé
f Ajánlom

Az idén is élénk ingatlanpiacon a legkeresettebb – 30 millió forintnál olcsóbb – lakásokon és házakon kívül voltak több milliárd forintért kínált ingatlanok, kastélyok és villák is – derül ki az ingatlan.com összeállításából, amely az év legdrágábban és legolcsóbban meghirdetett lakóingatlanait mutatja be.

A két véglet között 56 ezerszeres a különbség, a legdrágább ingatlant idén ugyanis több mint 5 milliárd forintért hirdették meg, a legolcsóbbat pedig 100 ezer forintért.

A legdrágábbak

A legmagasabb árat egy Andrássy úton lévő kastélyért kérte a tulajdonos: 5,6 milliárd forintért kínálta eladásra a 18 szobás, több mint kétezer négyzetméter alapterületű ingatlant.

A második helyen a Baranya megyében található bükkösdi Petrovszky-kastély szerepel, a 15 szobás, közel 2500 négyzetméteres alapterülettel és 150 ezer négyzetméteres kerttel rendelkező, barokk stílusú ingatlant 2,5 milliárd forintért kínálják.

 

A harmadik a budapesti Sváb-hegyen található, ez egy 500 négyzetméteres, 10 szobás villa, amely 2,29 milliárd forintba kerül.

A negyedik egy újabb Andrássy úti palota: a 14 szobás, több mint 1000 négyzetméteres ingatlanért 2 milliárd forintot kért a tulajdonos.

Az ötödik egy 35 szobás, szintén az Andrássy úton található villaépület, amely 1,9 milliárd forintért szerepelt a kínálatban.

A legolcsóbbak

A legolcsóbb ingatlanok az idén 100-390 ezer forint közötti áron kerültek a piacra, ezek jellemzően kis alapterületű, felújítandó állapotú házak.

Ezek közül is egy tápióbicskei ingatlan volt a legolcsóbb, a 2 ezer négyzetméteres telken lévő 30 négyzetméteres ház mindössze 100 ezer forintért került a piacra.

Egerfarmoson 300 ezer forintért hirdettek meg eladásra egy családi házat.

Ugyancsak 300 ezer forintért kínálta a tulajdonos a Fejér megyei Rácalmáson lévő, 70 négyzetméteres vályogházat.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyében található Cibakházán egy 80 négyzetméteres, 2,5 szobás felújítandó házat hirdettek 350 ezer forintért.

A Bács-Kiskun megyében lévő Rém községben 390 ezer forintot kértek egy felújítandó, 50 négyzetméteres családi házért, amelyhez több mint 2 ezer négyzetméteres telek is tartozik.

Megosztás Facebookon