Otthon

Ezeket takarítsd ki a konyhában még a télen mindenképp!

Csupán néhány dolgot kell rendbe tenned egy kicsit, és tiszta, makulátlan lehet a konyhád – akár már újévre.

Ha a nagytakarításra gondolunk, mindenkinek a tavasz jut az eszébe, hiszen akkor szoktunk nekiesni a tél alatt felhalmozódott piszoknak és rendetlenségeknek, hogy a jó időt otthonunk is megújulva várja. De miért ne lehetne most is, már előre készülve, egy kisebb takarításba kezdeni? Például a konyhában, ahol a karácsonyi napok alatt temérdek mennyiségű kosz és rendetlenség halmozódhatott fel. Mutatjuk, minek ess neki.

Sütő

Iitt az ideje a (múlt) karácsonyi sütés-főzés következményeit eltakarítani, például a sütőben odaégett húsdarabokat. Egy kis szódabikarbóna és ecet kombinációjával könnyen makulátlan tisztaságot teremthetsz a sütődben

Szekrények

Zárva tartod az ablakot, amikor főzöl? Akkor valószínűleg a forró gőz következtében jó kis zsírréteg képződött a szekrényeken. Ha van egy kis időd most, akkor ragadj meg egy törlőkendőt, és láss neki a tisztításnak.

Forrás: walldecorpro.tumblr.com

Hűtő

Először is nézd át, milyen karácsonyi vagy azelőtti maradékok lapulnak a hűtődben, és mondj búcsút nekik. Ha annyira belejössz a takarításba, ezen a ponton már akár le is olvaszthatod a hűtőd (ha nem automata módon csinálja, magától), a hidegben most úgysem romlanak meg az addig kipakolt ételek. Jól töröld át az egészet, és csak azt tedd vissza, ami nem járt le, és tényleg meg fogod még enni.

Kamra

Nos, igen, ez nem a legkönnyebb feladat. Bármilyen kicsi is az a spájz, jó sok dolog fér el benne, és nagyon idegesítő a tizedik befőttesüveget is kitisztítani alkalomadtán. Pedig muszáj egy ponton erőt venned magadon, és átnézni, mi az, ami nagyon régi. Akár vond be a család többi tagját is a takarításba, akkor gyorsabban elkészültök.

Apartment Therapy

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top