Otthon

Ezektől a dolgoktól szabadulj meg az otthonodban a két ünnep között

Használd ki a szabadságod arra, hogy a múlt évvel együtt a feleslegessé vált dolgoktól is elbúcsúzz.

A karácsony és az szilveszter közötti hét rendszerint csendes pihenéssel és az elmúlt napokban elfogyasztott, rengeteg ünnepi étel emésztésével telik. Tökéletes időpont lehet ezért, hogy átnézd azokat a dolgaidat, amiket meguntál vagy csak nem használsz, és szelektáld őket. 

Használatlan télikabátok

Ha nem viseled őket minden évszakban, és nem látod magad előtt a képet, hogy a következő néhány hónapban hordani fogod, akkor itt az ideje megfogni és eladományozni őket.

Téli csizmák és cipők

Ugyanaz a helyzet itt is, mint az előző pontnál. Ha csak ott sorakoznak a szekrényedben, de nem veszed fel őket, akkor minek megtartani mindet? Érdemes kijelölnöd egy időintervallumot, hogy ha addig nem viseled őket, akkor ideje a búcsúnak, és mehet a barátoknak vagy jótékony célokra.

Maradékok az ünnepről

Általában mindig temérdek mennyiségű étel marad karácsonyról, ami aztán a szemétben végzi. Csak egy kis odafigyelés, tudatosság, és jó helyre kerülnek a finomságok. Ehhez persze te is kellesz! Vidd el az ételbankba, vagy menj ki ételt osztani az utcára, és nemcsak a hűtőd, de a lelked is könnyebb lesz így. És persze ne felejtsd el kipucolni a hűtőt.

Tegyél rendet a kamrában

Mikor néztél körül utoljára a spájzban? De most komolyan? Oké, hogy a lekvárok elállnak sokáig, de azért nem mindörökké. Bizony, egyesével szedegesd le őket, és induljon a kiürítés. Hát hogy lesz így helye az új befőzésnek?

Felesleges dobozok

Valamiért hajlamosak vagyunk felhalmozni a dobozokat. Egy-egy új pár cipő vagy ajándékdoboz, és mindegyikhez szorosan kötődünk, mert hátha jól jön még csecsebecséknek vagy ajándékozáskor. De most tényleg, tényleg az összesre szükség van? Arra is, amelyik már kicsit kilyukadt ott a szélén?

Maradék bor

Ritkán, de van olyan, hogy marad egy kis bor karácsony után az üvegben. Ha nem lesz mostanában buli nálad – mert máshova nyilván nem az üveg alján maradt borral állítasz be –, akkor vagy használd fel főzéshez, vagy öntsd ki, mert egyre undorítóbb lesz a szaga. 

Forrás: Tumblr.com

Régi katalógusok és magazinok

Az ünnepi szezon beköszöntével mindenhol jobbnál jobb ajándékötletekkel teli katalógusokat nyomnak a kezünkbe, amelyek gyorsan felhalmozódnak otthon. Csak azokat a magazinokat tartsd meg, amelyeket még olvasni szeretnél, a többi menjen a szelektívbe.
 
Lejárt szépségápolási termékek

Különleges ajándék, vagy csak nagyon szép a színe, de már évekkel ezelőtt lejárt.  Ezeknek a viselése nagyon rosszat tesz a bőrödnek, úgyhogy ha eleget csodáltad már őket, dobd ki mindet, és eszedbe se jusson odaadni valakinek.

Forrás: Pinterest

Törött díszek és a megunt dekorációk 

Most vannak elöl a karácsonyi díszek, ezért nem lenne okos ötlet visszapakolni mindet, ha jövőre csak ide-oda tologatod némelyiket. Ami eltört, azt – mondanunk sem kell, hogy – nem tesszük félre azzal, hogy majd megragasztjuk vagy megjavíttatjuk, mert úgysem fogjuk, ha nem egy értékes vagy nagyon régi, különleges családi darabról van szó. 

Karácsonyi üdvözlőkártyák

Persze, nagyon megható némelyikük, de egy idő után nem lesz hely az újaknak, és csak a port fogják. Mentsd meg azokat, amelyek valóban különlegesek a számodra, a többitől pedig válj meg.

Régi gyerekjátékok

Ha van gyereked, akkor a karácsony után időszak tökéletes arra, hogy eladományozz egy-két régi, nem használt játékot, persze csak a gyerek előzetes beleegyezésével. 

Apartment Therapy

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top