Otthon

Ezek azok a lakásdekorálási hibák, amiket ne vigyél át az új évre

Számos lakásdekorálási tévedést követünk el, amit nem vagy később veszünk észre.

Bár mindenkinek megvan a maga elképzelése, amikor az otthonáról van szó, néha az apróbb részletek kissé a ködbe vesznek, és végül olyan lakásdekorálási hibákat vétünk, amikről nem tudjuk, hogyan javítsuk ki. Összeszedtük ezeket a bizonyos baklövéseket, hogy te már semmiképpen se kövesd el őket a jövőben.

A túlzott „biztonságra” mész

Bár fontos, hogy egy helyiséget összetartónak érezzünk, azért nem akarod teljesen feladni a személyiségedet a funkcionalitásért. Ha kizárólag csak olyan dolgokkal rendezed be az otthonod, amik a „célt” teljesítik, akkor könnyen rádöbbenhetsz egy idő után, hogy hiányzik belőle az izgalom, amit egy-egy talán feleslegesnek gondolt, de a szívednek kellemes garnitúra nyújthat. Ehhez érdemes még az elején átgondolnod, milyen stílus hoz lázba, mi az, amit pedig mindenképp szeretnél elkerülni, még akkor is, ha praktikusnak tűnik.

Crazy about this super luxe NYC living room by @purvipadiadesign

Interior Design & Home Decor (@inspire_me_home_decor) által megosztott bejegyzés,

Rossz színek választása a szobákba

A szoba színének a megválasztása nehéz feladat, jól meg kell fontolni. Fényes vagy matt? De milyen árnyalata a fehérnek? Illik ez egyáltalán a többi szobához? Nem lesz túl sötét a szobában ettől a színtől? Ezeken a kérdéseken érdemes mind végigzongorázni még a festés előtt.

#houzz #homedesing #wall #walldecor #blue #bluewall

homedesign (@homedesign) által megosztott bejegyzés,

Kevés lámpa van a hálószobában

A hálószobának csak egy világítási lehetőségre történő korlátozása gyakran borússá teszi a helyiséget, emellett  nem elegendő az összes olyan tevékenységhez, amit itt végzel. Ha például sokat olvasol itt, hasznos egy éjjeliszekrény-lámpát is beszerezned. Ha itt tartod a ruháid egy részét, és még teljes alakos tükör is van a szobában, akkor afölé is kell egy lámpa, hogy jól lásd magad. Ha pedig még dolgozni is itt szoktál, netán az íróasztalod is itt áll, akkor bizony arra is szerezned kell még egy kis lámpát legalább.

#houzz #homedesign #bedroom #garden

homedesign (@homedesign) által megosztott bejegyzés,

Rossz helyen vannak a festményeid vagy képeid

Azt mondják, a képeknek 145-152 centiméter magasan kell lenniük az otthonodban, vagyis körülbelül szemmagasságban. Hacsak nem vagy legalább két méter magas…

 

Még több ötlet: Apartment Therapy

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top