Otthon

Ezeket tették a karácsonyfa alá a ’60-as, ’70-es években a magyarok

Ezeket a Fortepan fotókat elnézve teljesen elképesztő, hogy alig pár évtized alatt ennyit változott a világ. Nézzegessetek régi fotókat régi magyar karácsonyokról!

Kezdjük rögtön egy karácsonyi vacsorával 1977-ből: csirkecomb, majonézes kukorica, mákos nudli, talán rácponty, és a titokzatos húskenyér. Vagy ha tudjátok, mi más lehet a bal hátsó sarokban a hússal töltött valami, írjátok meg.

Fotó Urbán Tamás/Fortepan/1977

 Sose felejtem el, a mi karácsonyfánkon is mindig volt ilyen vékony ezüstgirland. Ki sem látszik mögüle az eladó a képen.

Fotó: Urbán Tamás/1977

A gyerekkorom a lemezárugyár termékeinek mámorában telt a perselykutyától a rollerező bohócig. Nem tudom, hogy karácsonyra kaptam-e ilyesmit, de tele volt a padlás, sajnálom, hogy ma már nincsenek meg.

A Budapesti Lemezárugyár játékai és egy PIKO villanyvasút.

Fotó: Beyer Norbert/1695

A szomorú kislány és az olvasó testvére című kép – már a fejemben ez a címe. Ez alatt a karácsonyfa alatt minden van: kisvasút, bababútor, könyvek, és mintha egy rádió is lenne.

apnövelde (Eötvös Loránd) utca 8., III. emeleti lakás.

Papnövelde (Eötvös Loránd) utca 8., III. emeleti lakás. Fotó: Nagy Gyula/1962

Nem egészen gyerekbiztos ajándék az indián felszerelés, főleg ez a nyíl para kicsit. De hát annyira örülnek neki.

fortepan indián karácsony

Nagy Gyula/1961

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top