Otthon

Utolsó pillanatos, egyszerű, de szép csomagolási ötletek karácsonyra

Úgy döntöttem, idén előre kigondolom és beszerzem a karácsonyi csomagolás kellékeit. Össze is gyűjtöttem pár ötletet, amik segíthetnek. Olyanokat kerestem, amik gyorsan, akár utolsó pillanatban is kivitelezhetők, különlegesek, és persze nem utolsósorban bárki meg tudja csinálni. Remélem, találtok köztük olyat, ami tetszeni fog.

Talán a legkarácsonyosabb, ha egy hatalmas masnival díszítjük a csomagokat. Egyszerű, gyors, látványos. És persze egy masni minél nagyobb, annál jobb.

Bátrabbak továbbfejleszthetik a masnikészítést. Dekorálhatjuk ágakkal, tobozokkal vagy levelekkel. Ha sikerül beszerezni fagyöngyöt, azzal még jobban feldobhatod.

Vagy nyúlj le pár kisebb karácsonyfadíszt a karácsonyi dobozból.

Matt csomagolópapíron nagyon jól mutatnak a szárított gyümölcsök, narancs, citrom, és kombinálhatjuk egész fahéjjal vagy tobozokkal is.

Handmade Rudolf mindent visz. Egyszerű egyszínű csomagolópapír, egy piros pompom az orrának, és egy fekete filc, amivel megrajzolhatod a szemét és a szarvait. Nagyon egyszerű, és szerintem nagyon jópofa.

Ha tényleg, de tényleg minden kézügyesség híján vagy, és a masnikötéssel is meggyűlik a bajod, akkor a legegyszerűbb, ha csak egyszerűen ráfested a csomagra.

Jópofa, és a gyerekek is élvezik a krumplinyomdát. Készítsetek el többféle pecsétet, és dekoráljatok ezekkel az egyszínű csomagolópapírt.

Ha valami apróságot szeretnél becsomagolni,nyugodtan használd, amit otthon találsz, például a vécépapír-gurigákat. A két végén hajtsd be, kösd át szalagokkal, és már kész is.

Egy újabb filctollas ötlet. Végy egy egyszínű csomagolópapírt, rajzold vagy irkáld össze, és ezzel el is készült az egyedi és különleges papírod. Már csak a dekoráció van hátra, ami szinte bármi lehet. Nekem a ráragasztott kis ág a kedvencem.

Ajándékkártyának használj tortacsipkét. A kisebbekre ráírhatsz nevet, a nagyobbakra akár kedves üzenetet is.

Ha van időd és türelmed, készíts madzagból és színes papírból egy aranyos égősort, ezzel tekerd körbe a csomagokat.

Igazán különleges csomagolás lehet, ha régies stílusú képeslapokat ragasztasz a csomagokra. Még személyesebbé teheted, ha családi fotókat nyomtatsz ki hozzá.

Ha még a csomagolópapírral sem szeretnél bajlódni, akkor szerezz be zsákokat. Szalaggal és díszekkel nagyon hangulatos kis csomagok lesznek.

Ugyanez érvényes az egyszerű papírzacskókra is.

Igen, igen. A festékszínminták szuper jó dekorációs kellékek. Kisebb mintákat formalyukasztóval, nagyobbakat sablonnal körberajzolva tudunk kivágni. Ezután már csak fel kell ragasztanunk.

Nagyon nagy divat most, hogy egész falakat festenek be táblafestékkel, hogy krétával lehessen írni rá. Miért ne lehetne így csomagolni is? Csak egy matt fekete csomagolópapír kell hozzá, és fehér táblafilc.

Csillogó „szalag” öt perc alatt.

Az újságpapír sem csak költözéskor praktikus.

Ha valami nagyon izgalmas csomagolást szeretnél, akkor készíts különböző alakú tasakokat. Körbevarrhatod géppel, vagy le is ragaszthatod. Hogy ne derüljön ki, mi van benne, tömd ki kis papírdarabokkal.

Ha nem vagy jó a dekorálásban de rajzolni tudsz, akkor így is megoldhatod.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top