Otthon

8 dolog, amit sokkal többször kellene kiporszívóznod

Elérkezett az ünnepek előtti nagytakarítás ideje.

Most, hogy jövő héten már karácsony, érdemes rendbe rakni a karácsonyt az ünnepi hajsza előtt, hogy akkor már jóllakottan hátradőlve pihenhessünk. Fogadjunk, hogy te sem porszívózol mindenhol, ahol kéne. Pedig nagyon hasznos dolog, mert a különböző helyeken megtelepedő por irritálhatja a nyálkahártyádat, tisztaságban élni pedig azért jobb és egészségesebb. Íme azok a helyek és dolgok, amelyeket nem árt meglátogatnod mostanában a porszívód társaságában.

Fiókok

Bizony, itt is nagyon fontos a rendszeres portalanítás, hiszen nem valami jó érzés például a tiszta ruhákat a poros fiókba betenni. A legfontosabb viszont a konyhai fiókokon végigmenni, mert egy dolog a bőrünkön érezni egy kis porréteget, és más a szánkban.

Függönyök és redőnyök

Ha nem akarod újra és újra a port belélegezni vagy lenyelni a redőny minden egyes fel- és lehúzásánál, akkor ne késlekedj, vedd le a porszívó fejét, és a csővel szánts végig ezeken a felületeken. Nem olyan nagy munka, viszont látványos és eredményes!

Matracok

Egy dolog lecserélni az ágyneműt, de mi van a matraccal? Azt nem tudod és nem is akarod valószínűleg kimosni, így marad a portalanítás. 

Az ágy alatt

Ha van ágyneműtartód, valószínűleg nem sokszor takarítasz az ágy alatt, mert macerás mindig kihúzni mindent, és bemászni, pedig elképesztően sok mocsok és porcica halmozódik fel itt, úgyhogy gyorsan kukkants le, és legalább mérd fel, mekkora a baj. Ha allergiás vagy, akkor pláne, mert az ágy alatt közvetlenül tanyázó por nagyon rosszat tesz a légzésnek.

Forrás: Tumblr.com

A seprűd

Hiszed, vagy sem, ezt is nagyon fontos alaposan és rendszeresen takarítani, hiszen hol máshol gyűlhet össze annyi por, mint a seprűdön. 

Kanapé

Ugyanaz a helyzet itt is, mint a matracnál. Sok por felhalmozódik az ülőalkalmatosságokon, úgyhogy már csak azért is jó, ha átmész rajta porszívóval, hogy ne legyen nagyon poros a kedvenc világos gatyád, ha leülsz.

Ablakpárkány

Tapasztalatból tudom, hogy itt aztán megannyi oda nem való kosz rakódik le, és undorító, ahogy a gyönyörű fehér felületen megül a fekete mocsok.

Klaviatúra

Ez a másik közkedvelt helye a pornak, amely alattomosan a billentyűzet alá kerül, és szabad kézzel nem igazán lehet eltávolítani. Csak vigyázz, hogy a betűk a helyükön maradjanak…

House Beautiful

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top