Otthon

Amit senki nem mond el a KonMari-módszerről

A rendrakást művészetté emelő Marie Kondo-módszer rejtelmeibe avat be egy „hívő”.

Anna Monette Roberts a Popsugaron osztotta meg gondolatait a mára híressé vált KonMari-módszerről. A rendrakás művészetét hirdető Marie Kondo könyvet is írt a boldogságot okozó gardróbkiürítésről és a felesleges dolgoktól való megszabadulásról. Sőt, a rendguru hamarosan saját tévéműsorral jelentkezik

Roberts elkötelezett híve Kondo „művészetének”, ezért őszintén és aprólékosan ír a módszerről, hogy meggyőzze a hitetlenkedőket. Íme.

Megszabadulni mindentől, ami egy kis örömet sem okoz, felszabadító
 

Extrémnek hangzik, és sokan azt vallják, van hely a limlomnak is, de kidobni a nem használt, régi dolgokat olyan érzés, mint egy jó nagyot szippantani a friss levegőből.

Forrás: Pinterest.com

Biztossá válsz az ízlésedben a berendezéssel kapcsolatban

Roberts édesanyja belsőépítész, ezért míg nem fedezte fel Kondo tanításait, mindenben anyja segítette, viszont így ő is döntött Roberts lakásának kinézetében, berendezésében. A nő anyja semmit nem dobott ki a lakásból, telepakolta mindenféle aprósággal és dísztárggyal, mígnem Robert rájött, hogy saját ízlése van, ami anyjától megkülönbözteti, és ez így van jól. Szereti a szakácskönyveket színek szerint elrendezni, ahogy fürdőszobájában a ragyogó fehér, minimalista stílust kultiválja, és most már meg is teszi a lépéseket azért, hogy úgy nézzen ki minden az otthonában, ahogy neki tetszik, hála Kondo tanításának. 

Érezd magad nyugodtnak és vidámnak az otthonodban!

„Amikor rendbe teszed az otthonodat, a saját ügyeidet és a múltadat teszed rendbe” – állítja Kondo. Roberts is hasonló nézetet vall. Szerinte a KonMari-módszer legnehezebb része az olyan emléktárgyaktól való megszabadulás, melyek nagy érzelmi jelentőséggel bírnak, mint például a szerelmes levelek vagy a régi balettcipője. De Roberts itt is Kondót idézi: ez „a múltból való leválás, nem a jövőtől való félelem”. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top