Otthon

Így tisztítsd ki természetes szerekkel az égett sütőt

Természetes megoldással a zsíros sütő ellen.

Mi már karácsony előtt ajánljuk a nagytakarítást, de ha úgy döntesz, hogy bizonyos dogokat elég az ünnepek után kitakarítani, adunk egy tippet. Valószínűleg használni fogod a sütőt is a karácsonyi menü elkészítéséhez, ami rendesen igénybe fogja venni. A kemény, mérgező szerek helyett természetes megoldást mutatunk, amivel ugyanolyan hatékonyan gyönyörű tisztára kisúrolhatod a sütődet.

Hozzávalók

0,6 dl folyékony szappan
90 gram szódabikarbóna
0,6 dl hidrogán-peroxid
1 darab citrom héja
1 ek. ecet
súrolókefe
papírtörlő

Forrás: Tumblr.com

Keverd össze az összes hozzávalót, amíg vastag ragasztóra nem emlékeztet. Vegyél ki minden rácsot és tepsit a sütőből, és vidd fel mindenhova a masszát, beleértve a sütő ajtaját is. Csukd be az ajtót, és hagyd legaláb négy órán át hatni a szert. 

Ha letelt az idő, nyisd ki a sütőt, és nedves súrolószivaccal távolítsd el a tisztítószert. Használj hozzá egy tál szappanos meleg vizet, és sűrűn öblítsd ki benne a szivacsot. Végül töröld át száraz papírtörlővel a sütőt. Ragyogó tiszta lett minden, és nem is volt nagy munka, ugye?

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top