Otthon

A jövő év színe az ultraviola

A Pantone cég ezzel a színnel tiszteleg az emberi kreativitás előtt.

Kihirdették, hogy az idei zöld után a jövő év hivatalos színe a lila, vagyis pontosabban az ultraviola lesz. Az év színe versenyének most 10. évfordulóját ünneplő, leginkább Színegyeztető Rendszeréről ismert Pantone cég közölte, a színnel az emberi kreativitás előtt szeretnének tisztelegni. Az ultraviola emellett az eredetiséget, a leleményességet és a látomásos gondolkodást közvetíti a jövő felé szerintük.

Forrás: Pantone

„Az önkifejezés színe ez, mely arra ösztönöz minket, hogy folyamatosan feszegessük és kitoljuk a határainkat, akár az egyik szoba lilára festésével. Olyan sokoldalú színről van szó. Szerintünk az ultraviola leleményes és képzeletbeli fényt derít az eljövendő jövőre.”

A Pantone szerint a lila már régóta az ellenkultúra színe, jól jelképezi a nem konvencionális dolgokat, valamint a művészi zsenialitást. Olyan zenei ikonokat hoztak fel példának, mint Prince, David Bowie vagy Jimi Hendrix, akiket erősen jellemzett ez a szín. 

House Beautiful

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top