Otthon

Ezzel a természetes megoldással tisztítsd ki a lefolyót

Undorító és időigényes feladat kitisztítani a lefolyót. De nem lehetetlen!

Az egyik legundorítóbb háztartási feladat az eldugult lefolyókat kitisztítani, pláne, ha makacs dugulásról van szó. Az ember ilyenkor mindent bevet, ami kéznél van. A legdurvább szereket vásárolod meg, csak tisztuljon már ki a lefolyó. Közben nagyokat nyelsz, olyan maró, szúrós a szaguk, és lassan már a szemed sem tudod nyitva tartani, úgy csíp.

Forrás: Rizzoli via Remodelista

Mielőtt szerelőt vagy valami erős szert próbálnál ki drága pénzekért, vess be egy-két DIY-trükköt. Nyilván nem garantált a végeredmény, sok minden függ a dugulás mértékétől, de egy próbát mindenképp megér a dolog.

Amire szükséged lesz:

csavarhúzó

műanyag gyorskötöző

olló

fehér ecet

szódabikarbóna

mosogatórongy

Forrás: bhg.com

Húzz gumikesztyűt, és először szedj ki minden undormányt, amit csak tudsz. Undorító, tudjuk, de nincs más megoldás. Engedd le a gyorskötözőt a lefolyóba, és tekergetve próbáld kihúzni a letapadt haj- és ételmaradékokat. Húzd ki, nem baj, ha nem jött föl annyi minden, úgyis többször meg fogod még ismételni a folyamatot. 

Ha úgy érzed, kivetted a nagyját, önts fél csésze szódabikarbónát a lefolyóba, majd fél csésze fehér ecetet, és egy nedves mosogatóronggyal takard le a lefolyót. Hagyd rajta 10 percig. Ne ijedj meg, hogy buborékok jönnek fel, csak dolgoznak a szerek bent. Végül vedd le a rongyot a lefolyóról, és engedj bele forró vizet. Remélhetőleg megoldódik a probléma, de ha ez sem segít, durvább dugulásról van szó, akkor viszont ki kell hívnod egy szerelőt, aki csőgörénnyel úrrá lesz a helyzeten.

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top