Otthon

10 alternatív adventi koszorú

A legmenőbb adventi koszorúk már régen nem koszorúalakúak. Négy gyertya és egy kis formabontó körítés – ez a divat manapság az adventi várakozás idejének kötelező kellékénél, az adventi „koszorúnál”.

Már tavaly is jól érzékelhető volt az a trend, hogy a hagyományos adventi koszorúkat felváltották a sokkal spontánabb, házi készítésű adventi kreációk. Az előző évben én is lecseréltem a koszorúnkat, és egy fából készült tortatálra alkottam különleges kompozíciót természetes anyagokból, antik kellékekből és persze az elengedhetetlen négy gyertyából.

Az ötletek sora persze végtelen, de közös bennük, hogy a középpontban mindig a négy gyertya áll. Ma már a négy gyertya nem egyetlen koszorúra, hanem inkább közös tálcába, tálba kerül, de az sem ritka, hogy különálló tálak, edények szolgálnak gyertyatartóként. Ennél a trendnél, ha lehet mondani, még nagyobb hangsúlyt kap a természet és az újrahasznosítás. Ha nem szereted a koszorút az év másik 11 hónapján kerülgetni, tárolni, ha szereted, hogy az adventi koszorútok minden évben más és más, valamint fontos számodra az újrahasznosítás, a hulladékcsökkentés, akkor ezt az irányzatot imádni fogod.

Megnézem
Összes kép (10)

Az idei év adventi koszorújához nem lesz másra szükséged, mint négy gyertyára, válassz bátran, a gyertyák akár lehetnek különbözőek is. Ezután kellékként használj a gyerekeiddel a természetben gyűjtött terméseket, leveleket, ágakat, tobozokat, egészítsd ki pár a háztartásodban fellelhető tárggyal. Készíts gyertyatartót a kiürült konzervdobozból, dekorációnak használd a nagymamád nippjeit egy hógömböt vagy néhány szalagot, csipkedarabot. A lényeg, hogy engedd szabadjára a fantáziádat.

Ha néhány kelléknek híján vagy, akkor ebből a válogatásból most megtudhatod, honnan is szerezheted be őket. A lényeg, ne vásárold túl magad, egy-egy karakteres darab is képes meghatározni az adventi dekoráció stílusát.

1. Gyertyatartó mécseshez és hosszú gyertyához is, Jysk 1.290 forint/db

2. Dísz, Ikea 2.990 forint

3. Tál, Jysk 2.990 forint

4. Gömbdíszek, Ikea 5.990 forint/csomag

5. Koszorú tobozokból, Butlers 6.990 forint

6. Csillogó tömbgyertya, H&M Home 1.290 forint

7. Gyertyatál, Ikea 795 forint

8. Csillag alakú tálca, H&M Home 2.990 forint

9. Hógömb évszámmal, Mamas & Papas 7.990 forint

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top