Otthon

Ezekkel a szuper pozsgás növényekkel dobd fel az otthonod hangulatát

Jól bírják a szobai létet, és gondozni sem nehéz őket.

Sokan kiáltanak fel most biztos, hogy „de hát én nem tudok növényt gondozni, amint hozzáérek, kinyírom”. Megnyugtatunk, vannak olyan szobanövények, amik tényleg minimális gondozást igényelnek, cserébe viszont a lakás ékes díszeként fognak ragyogni hosszú ideig. 

Varjúháj

Forrás: bhg.com

A világos környezetet igénylő növény jól bírja a hűvöset, és csak ritkán kell öntözni. Nyáron érdemes havonta tápoldatozni is. A melegebb évszakokban rózsaszín vagy piros virágok jelenhetnek meg a szárak végén.

Karácsonyi kaktusz

Forrás: bhg.com

Ha lakásban tartjuk a Brazíliából származó kaktuszt, nem szereti a túl száraz levegőt és a nagy hőingadozást. Bár kedveli a világosságot, arra ügyelni kell, hogy közvetlen nap ne érje. Ne túl meleg, kicsit párás helyiségben tartsd. Nem igényel sok öntözést.

Pompás kutyatej

Forrás: bhg.com

Bírja a közvetlen napsugárzást is, de félárnyékban is jól elvan. Az öntözések között hagyjuk kicsit kiszáradni a földjét.

Kövirózsa

Forrás: bhg.com

Jól bírja a szárazságot, és sok napfényt igényel. Arra érdemes ügyelned a termesztésekor, hogy jó vízáteresztő talajban gondozd. 

Pozsgafa

Forrás: bhg.com

Viszonylag igénytelen növény, kedveli a napfényes, levegős helyeket, ezért akár az erkélyen is tarthatod, ha nincs fagy.

Szemölcskaktusz

Forrás: bhg.com

Ennek a növények is könnyű a gondozása. Télen érdemes hűvös, világos helyen tartani, különben nem tud virágzásnak indulni. Ne nagyon öntözd, csak ha eldől. Tavasztól kicsit melegebb helyre is tehetjük, de akkor is vigyázzunk, ahogy az öntözéssel is.

További növények: Better Homes and Gardens

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top