Otthon

11 trükk, hogy stílusos legyen a nappalid

A dekoratőrök tarsolyába jó pár trükk van, amivel fel tudnak dobni minimális költségből is egy helyiséget. Mutatunk olyan nappalikat, amikből érdemes ötleteket ellesni és a saját életteredet feldobni kicsit, hogy még stílusosabb legyen.

1. Ha van annyi helyed, akkor húzd el a kanapét, foteleket a faltól, barátságosabbá teszi a hangulatot és levegősebbé a teret.

2. Kis méretű dohányzóasztalt válassz, ami mondjuk elég arra, hogy rátegyél pár poharat meg könyvet, de lehet mozogni tőle a szobában. Sokkal nagyobbnak tűnik a nappali, ha nincs tele egy hangsúlyos asztallal.

3. Tedd a könyvespolcot a kanapé mögé. Ezzel levegősebb lesz a szoba és még tárolóhelyet is nyersz. Nyilván olyan dolgokat tegyél a kanapé mögötti részre, amire ritkán van szükséged.

4. Ha kevered az új és a régi bútorokat, kellemes hangulatot teremtesz a nappaliban.

5. A súlyos bútorok mellé, mint egy sötét kanapé vagy egy masszív fotel, tegyél könnyed, légies bútorokat, amikkel ellensúlyozod a tömöttséget.

Fotó: Domino

6. Tegyél képeket a kanapé fölé egy polcra, amiket bármikor, hangulatodnak megfelelően cserélhetsz. Egy mozdulattal új külsőt kaphat ezzel a nappali.

Fotó: Metro Mode

7. Keverd a színeket úgy, hogy harmonizáljanak egymással. Maradjon túlsúlyban a fehér, de ne félj sok színnel kiegészíteni, textilekkel feldobni.

8. Minden szobának jót tesz egy leheletnyi arany.

Fotó: Domino

9. Ha mindent kicsit lejjebb teszel – a képeket is beleértve –, attól nagyobbnak látszik a szoba.

10. A foteleknek nem kell egyezniük, nyugodtan tegyél két különbözőt ugyanabba a térbe, csak arra figyelj, hogy stílusban hasonlítsanak, a forma lehet más.

Fotó: Lonny

11. Ha nem tudod, milyen színt vigyél még a szobába, válaszd a feketét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top