Otthon

5 dolog, amit szívesen kikerülünk takarításkor

A takarítás nem tartozik a legnépszerűbb programok közé.

Kevés embert hallani, aki azt vallja, imád takarítani. A legtöbben időről időre megcsináljuk, mert muszáj, de nem szívesen. És előfordulnak olyan dolgok is, amiket folyamatosan kikerülünk, mert nehéz vagy undorító kitisztítani. A mocsok meg egyre nő. Vegyünk egy nagy levegőt inkább, és essünk neki!

Sütő

Forrás: Amber Day/Apartment Therapy

A sütő kitakarítása félelmetes munkát jelent, de látni a végén a csillogó-villogó rácsokat, hatalmas élmény. Szedjük ki őket, essünk túl a lepucolásukon, a sütő belesejét meg töröljük át zsíroldóval. Nem is olyan nehéz, ugye?

WC

Forrás: Amber Day/Apartment Therapy

A vécé takarítása elég rutinszerű feladat, amit rendszeresen meg kell(ene) tennünk, de ez nem teszi kevésbé gusztustalanná a procedúrát. És akkor még nem beszéltünk a vécé mögött hemzsegő piszokról. 

Alom

Forrás: Amber Day/Apartment Therapy

Ha van macskád, nem kell elmagyaráznunk, mennyire büdös szag tud terjengeni az alomdoboz körül, ha nem cseréled le vagy tisztítod ki rendszeresen az almot. Csak egy szivacs, mosogatószappan, szemeteszsák és egy kis meleg víz kell, aztán indulhat a „móka”.

Porszívó

Forrás: Amber Day/Apartment Therapy

Te milyen gyakran tisztítód ki a porszívód, és cserélsz benne porzsákot? Tedd fel magadnak ezt a kérdést, és próbálj rá őszintén válaszolni. A porszívóba beleakadt hajszálak és porcicák eltömíthetik a szerkezetet, ez gyengébb teljesítményt okoz, ráadásul az egészségedre nézve sem jók a benne maradt, régi koszmaradékok.

Mosogatógép

Forrás: Amber Day/Apartment Therapy

Egy kis szódabikarbónával, ecettel és citromlével könnyen eltávolíthatod a vízkövet, a leragadó piszkokat és a kellemetlen szagokat a mosgatógépből.

Apartment Therapy

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top