Otthon

Vádat emeltek az ország legkegyetlenebb nagymamája ellen

Kiskorú veszélyeztetésével vádolja az Esztergomi Járási Ügyészség azt a részeges nagymamát, aki durván bánt unokáival, miközben vigyázott rájuk.

Bíróság elé kell állnia annak a 60 éves nőnek, akit kiskorú veszélyeztetésével vádol az ügyészség. A nagymama 2015 júliusától élt közös háztartásban fiával, menyével és unokáival, egy 8 és egy 6 éves kislánnyal, illetve egy 5 hónapos csecsemővel.

A vádiratból kiderül, hogy a nő rendszeresen fogyasztott alkoholt a dági otthonában, ittas állapotban pedig trágár szavakat használt, kiabált. Ennek ellenére sokat vigyázott unokáira, míg menye ügyeket intézett, vagy vásárolni ment.

Ilyenkor állandóan bort ivott a gyerekek előtt, trágár módon szidalmazta őket, és zacskót húzott a fejükre, ami a kislányokat megrémítette.

Olyan is előfordult, hogy  ittas állapotban a gyerekek előtt a csecsemőt durván etette meg, többször erőteljesen a szájába nyomta a kanalat, amitől a kisbaba keservesen sírni kezdett. Az asszony ezért a csecsemőt az ágyra dobta, amitől a gyermek nem sérült meg. A kisbabával való durva bánásmód a kislányokban félelmet keltett.

Az ügyészség úgy találta, hogy a nagymama magatartása veszélyeztette a gyermekek érzelmi életét, testi épségét.

A kegyetlen nagymama büntetésként egytől öt évig tartó szabadságvesztésre számíthat, ügyében a az Esztergomi Járásbíróság dönt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top