Otthon

Évekig rács mögött lesz a párját összerugdosó rendőr

Bűnösnek találta a másodfokon eljáró bíróság is azt a volt rendőrt, aki rendszeresen bántalmazta élettársát. Legutoljára annyira megverte, hogy életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. 8 év szabadságvesztést kapott.

Másodfokon is bűnösnek találták azt az egykori rendőrt, aki rendszeresen bántalmazta élettársát. A 39 éves férfi 2014-ben ismerkedett meg a 38 éves nővel, majd összeköltöztek egy miskolci lakásban. Ezután a férfi egyre többet ivott, féltékenykedett a párjára, végül már a nő minden lépését irányítani, ellenőrizni akarta. Emiatt mindennapossá váltak a veszekedések, a rendőr pedig durva, megalázó szidalmak kíséretében rendszeresen bántalmazta párját.

Fotó: MTI/EPApool/Michele Tantussi

A bántalmazó kapcsolat több mint két évig tartott, míg 2016 áprilisában a féri részegen ment haza, összeveszett a nővel, akit úgy összerugdosott, hogy két bordája is eltört, és megsérült a tüdeje is. A nőt életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, csak a gyors és szakszerű orvosi beavatkozásnak köszönhető, hogy végül felépült.

A bántalmazó rendőrt első fokon már idén májusban elítélték, a Miskolci Törvényszék 8 év letöltendő szabadságvesztéssel sújtotta, ám ő és védője enyhítésért fellebbeztek. A másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla a közelmúltban az első fokú ítéletet helybenhagyta, így az jogerőre emelkedett – írja a boon.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top