Otthon

Ezt a dolgot biztos elfelejted megtisztítani, pedig nem ártana néha

Nemcsak az ősz, hanem a influenzaszezon is megérkezett, most még fontosabb a megfelelő higiénia.

Egyre több a köhögő és orrát fújó ember a munkahelyen vagy a járműveken, hivatalosan is megkezdődött az influenzaszezon, ami egészen februárig vagy márciusig velünk marad általában. Ebben az időszakban még fontosabb, hogy kellőképpen odafigyelj a higiéniára, például többször moss kezet meleg vízzel és szappannal. Ha szoktad, oltasd be magad a vírus elleni védőoltással.

De hogy mi az, amire nagy valószínűséggel te sem gondolsz? A mobiltelefonod rendszeres tisztítására. Gondold végig: a telefonodra rákerül minden, amit megérintesz egy nap, például a kapaszkodón lévő baktériumok vagy bármi, amihez más is hozzányúl. Bár hihetetlennek tűnik, pont emiatt sokkal több kórokozó van rajta, mint a vécéülőkén. Undi, mi?

A telefon tisztítása és fertőtlenítése érdekében egy nedves, mikroszálas kendővel töröld át naponta a telefonodat. Azért ne antibakteriális kendővel, mert az megkarcolhatja az eszközt. A fertőtlenítéshez hetente egyszer használj tiszta alkoholt.

Apartment Therapy

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top