nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Otthon
Nagyobbat kaszálhatnak, akik Airbnb-n adják ki a lakásukat

Nagyobbat kaszálhatnak, akik Airbnb-n adják ki a lakásukat

A javaslat szerint a mostaninál jóval több ingatlan után kérhetik a kedvezményes adózást a rövid távú lakáskiadók.
MTI
f Ajánlom

Jövőre enyhülhetnek az átalányadózás feltételei, ha az Országgyűlés is rábólint a javaslatra. A változás legnagyobb nyertesei azok a magánszemélyek lehetnek, akik melléktevékenységként saját tulajdonú ingatlanban kínálnak Airbnb-szolgáltatást – véli Bacskó László, a Vállalkozók Fórumának szakértője.

A portál csütörtöki közleménye szerint a javaslatcsomag kibővítené a rövid távú lakáskiadásra vonatkozó tételes átalányadózás felső korlátját, így a lakástulajdonosok 3 – legfeljebb 8 szobás – lakás kiadása esetén igényelhetnék azt. Az évente fix összegű, szobánként 38 400 forintos adó jelenleg csak egy lakás – azon belül pedig legfeljebb 8 kiadó szoba – esetén vehető igénybe.

Bacskó László ugyanakkor hozzátette: a társasházi közgyűlések 2017-től érvényes többletjogosítványai megnehezíthetik a lakáskiadást, mivel szabályzatban tilthatják az egyéb szálláshely-szolgáltatást, valamint a nem lakáscélú – többek közt az irodai vagy a különféle szolgáltatásokat nyújtó – tevékenységeket.

Józsefváros önkormányzata például olyan rendeletet fogadott el 2017 szeptemberében, amely a szálláshely-szolgáltatást a társasházak szervezeti és működési szabályzatától teszi függővé.

Megosztás Facebookon