nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Otthon
Moslékról és patkányokról posztol egy bűnöző a kőhidai börtönből

Moslékról és patkányokról posztol egy bűnöző a kőhidai börtönből

A büntetés-végrehajtás belső vizsgálatot indított, mert nem tudni, hogy fordulhatott elő, hogy egy rab a börtönből internetezik.
Avatar
nlc
f Ajánlom

B. Sándor, a pécsi kézigránátos gyilkosság harmadrendű vádlottja nevében nyílt egy profil a Facebookon. Készítője alaposan dokumentálja a börtönlét mindennapjait, bejegyzéseiben ír a moslékízű börtönkosztról, mutat fényképet patkányról és bemutatja a zárkáját is.

A Bors arról ír, hogy  Sándor, ha a videóiban éppen nem a fekvenyomó padon edz, az ellenségeit fenyegeti, vagy a családját méltatja. „Én vagyok az egyetlen ember a magyar börtönökben, aki arccal és névvel felvállalja, hogy miként bánnak az emberekkel, és milyen körülmények között kell élni a börtönökben. Nem normális, hogy moslékkal etetnek, és patkányok járkálnak a folyosón! Felháborító a túlzsúfoltság, a légköbméter sem felel meg az uniós elvárásoknak. (…) Tudom, biztos büntetést fogok kapni, és meg fognak hurcolni, de muszáj megtudnotok, hogy nem olyan édes az élet a börtönökben – írja üzenőfalán Sándor.

Bár több hasonló esetről kiderült, hogy a hozzátartozók készítik a FB-bejegyzéseket, ebben az esetben biztosan nem erről van szó. A BVOP-nál közölték, belső vizsgálat indult az ügyben.

Megosztás Facebookon