Otthon

Ha ezt az egy dolgot kitakarítod hétvégén, túl vagy a legundorítóbb dolgon

Húzd fel a gumikesztyűd, és irány a fürdőszoba!

Kiporszívózni vagy felmosni az egész lakást látványos eredményt hoz, ám vannak olyan dolgok, amik bár nincsenek szem előtt, időnként azokat is ugyanúgy ki kell takarítani. Ilyen a konyhai mosogató vagy a mosdó lefolyója. Telemennek ételmaradékkal és hajszálakkal, egyre undorítóbb látványt keltve, nekünk meg annál kevésbé van kedvünk kitisztítani őket.

Forrás: Marisa Vitale

Pedig minél később tesszük, annál nehezebb lesz a kitisztításuk, nem beszélve arról, hogy makacs dugulást okozhatnak, aminek a megjavíttatása súlyos pénzekbe kerülhet. 

Mielőtt nekiesnél különböző erős vegyszerekkel a dugulásnak, először is mérd fel, hogy mik azok a  lehetséges dolgok, amik eltömíthetik a lefolyókat. A konyhai lefolyóban valószínűleg ételmaradékok, tészta- és kenyérmorzsák, esetleg gyümölcsdarabok vagy akár szalvéta is okozhat problémát. A fürdőszobában inkább a haj- és szőrszálak, valamint a szappandarabok a bűnösök.

Forrás: Jessica Isaac

Ha felmérted a problémát, és úgy ítélted meg, hogy te magad is meg tudod oldani, akkor kezdj neki a tisztításhoz. Sokan esküsznek az ecet-szódabikarbóna kombinációra, ám ez mégsem jó megoldás, mert a kettő kiöli egymás hatékonyságát, és semmilyen eredményt nem hoz, maximum még ez is lerakódik a mosogató alján. 

Sokkal hatékonyabb megoldásnak tűnik a forró víz és a mosogatószer együttes használata, mely megolvasztja például a zsírlerakódásokat. Forralj fel nagyobb mennyiségű vizet, adj hozzá egy kis mosogatószert, majd öntsd a lefolyóba. Ha erősen el van dugulva, akkor többször ismételd meg az eljárást. 

Forrás: Anna Spaller

Mások a forró víz és só kombinációjára esküsznek. A kettő együtt ugyanúgy képes fellazítani a leragadt zsírt. Ugyanúgy, mint az előző módnál, keverd össze a vizet a sóval, és egymás után többször is öntsd a lefolyóba. 

Ha semmi sem történik, akkor kell bevetni a pumpát vagy a csőgörényt, illetve vízvezetékszerelő segítségét kérni.

Apartment Therapy

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top