Otthon

Gondoltál már a rendrakásra mint japán művészetre?

A rendrakás nagy japán művésze, Marie Kondo segít a felesleges dolgoktól megszabadulni otthon.

Ha még nem hallottál a KonMari-módszerről, most megtudhatod a legfontosabb irányelveit, melyet Marie Kondo könyvében is olvashatsz már.

Forrás: Brightside

Az első és legfontosabb lépés, hogy megszabadulj minden felesleges dologtól az otthonodban. Tudjuk, hogy ez nem könnyű, de gondold át, mi az, amit tényleg nem használsz hónapok vagy évek óta, csak ott porosodik valahol a lakásban.

Forrás: HBO

Ami nem okoz örömet, azt dobd ki. Legyen szó ruháról, dekorációról, soha nem használt bútordarabról, szabadulj meg tőle, ha érzelmileg nem kötődsz hozzá egy kicsit sem. 

Forrás: Mike McCune

Mielőtt ész nélkül elkezdenél mindent kidobálni, válogasd szét külön kategóriákba őket, akkor látod át teljesen , miből mennyi van, és mi az, amit tényleg teljesen felesleges megtartani.

Forrás: bucktoothmama

A függőleges hajtogatás mindennek a titka. Ha függőlegesen rendezed sorba például a ruháidat, akkor lehetetlen bármelyikről is megfeledkezni, mert mindig szem előtt lesz mindegyik, és könnyebben is rendben tarthatók. 

Forrás: mrsmeyers

A spájzban vagy a konyhában érdemes a fűszereket üvegekben, és nem zacskókban tárolni, mert sokkal átláthatóbbak így, ezáltal nem kell hosszan keresgélned köztük, ha valamelyikre szükséged van.

Forrás: weburbanist

A ruhák tárolásával kapcsolatban a legfontosabb, hogy minden szem előtt legyen, amit az aktuális szezonban viselsz. Az azonos típusú, színű és hosszúságú ruhákat egy kupacba rendszerezd, így sokkal könnyebben megtalálsz egy-egy darabot.

Forrás: amazon

Mindennap ürítsd ki a táskáidat, ha többet használsz, így nem felejtesz el semmit sem a reggeli rohanásban. Azért, hogy megőrizzék a formájukat, illetve helytakarékossági szempontból is tartsd őket egymásban.

Forrás: bhg

A könyveket aszerint érdemes elkülöníteni, hogy olvastad-e már őket, vagy sem, bár ezzel sokan vitatkoznak, hiszen mindenkinek más a rendszerezési elve ezt illetően, ami nem csak két kategóriából áll. 

Brightside

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top