nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Otthon
Csaló vírusirtóktól óvja a pénzed az NMHH

Csaló vírusirtóktól óvja a pénzed az NMHH

Több emelt díjas telefonszámot is felfüggesztett a közelmúltban a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), melyekről csaló vírusirtók küldtek emelt díjas SMS-t a gyanútlan ügyfeleknek.
MTI/NLCafé
f Ajánlom

Eddig már három emelt díjas telefonszám felfüggesztését rendelte el az NMHH, amelyeket csaló vírusirtó programok használtak emelt díjas SMS-ek kiküldéséhez. Az eddig felfüggesztett három szám 11 tartalomszolgáltató legalább ennyi különböző szolgáltatásához biztosított hozzáférést.

A szabályozás alapján ezeknek a vállalkozásoknak a hazai telefonszolgáltatók részletes listáin a ténylegesen nyújtott szolgáltatásokkal kellene szerepelniük, és a megjelölt ügyfélszolgálatokon elérhetőnek lenniük. Mivel ezek nem valódiak, a hatóság a telefonszolgáltatókon kéri számon az üzletszerű csalásnak látszó tevékenységet.

A figyelmetlen előfizetőket folyamatos költségek terhelik emelt díjas SMS fogadása miatt. Az NMHH felhívja a figyelmet arra, hogy az átverések az emelt díjas szolgáltatás ingyenes letiltásával elkerülhetők.

Emlékeztetnek arra is, hogy elengedhetetlen alaposan elolvasni a felugró üzeneteket, linkeket, apró betűs részeket, és ne küldjön senki ismeretlen 06 90-es, 06 91-es telefonszámra, illetve 16-tal kezdődő, ötjegyű rövid számra üzenetet.

Megosztás Facebookon