Otthon

Így csinálják azok, akiknek tökéletesen tiszta konyhájuk van

Ha nem szívesen lépsz be a konyhába, ideje rendet tenned benne.

Ha a konyhád számos régi vagy hasznavehetetlen dologgal van tele, érthető, hogy kerülöd. Pedig muszáj valamit tenned, mert a konyha központi helyisége a lakásnak. A következő ötletek és tippek Marie Kondo módszerén alapulnak.

Szerinte a hatékony nagytakarításnak két fázisa van: az első a felesleges holmiktól való megválásról, míg a második arról szól, hogyan találjunk helyet azoknak a dolgoknak, amikre tényleg szükségünk van.

Semmi ne legyen a konyhapulton

Nehéz feladat, de érdemes kipróbálni. Például a tisztításba is könnyebben kezdesz bele, ha nem kell ide-oda pakolgatnod a dolgokat, hanem csak a pultot kell áttörölnöd. Pakold el a nagyobb dolgokat, akár azt is, amit mindennap használsz. Így nem csap ki rájuk egy esetleges főzés olajmaradéka, nem ül meg rajtuk a por annyira a szekrényben.

Minden egyes használat után töröld le a tűzhelyet, a mosogatót és a konyhapultot

Jó, ez talán túlzás, de hetente kétszer-háromszor próbáld letisztítani őket, mert akkor nem egyszerre kell a hétvégi takarításkor mindent hosszan csiszatolni, míg szép nem lesz. És mivel az első pontnak megfelelően elpakoltál minden felesleges cuccot, csak pár mozdulat a tiszta felület.

 

Forrás: Popsugar

Tárold a szemetet a mosogató alatt

Mondjuk ki, még a legdizájnosabb szemetes sem a legszebb éke a konyhának, minek lenne szem előtt akkor? Ha a mosogató alatt, egy szekrényben tároljuk, a szaga sem fog az egész lakásban intenzíven terjengeni.

Mindig mosd és töröld el az edényeket rögtön

Szabadulj meg a szárítótól, ha nálad is van. Csak a helyet foglalja, és folyamatosan halmozódnak benne a száradó edények, plusz gyorsan rohad a szárító alatti tálca is, ami undorító tud lenni egy idő után.

Sose pakold tele a hűtőt teljesen

Mindig legyen hely az új dolgoknak, mert ha mindig mindent csak egymásra halmozol, könnyen ott maradhatnak régebbi, rohadó dolgok is. Egyben kitakarítani az egészet pedig nem a legnagyobb móka.

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top