Otthon

Szobanövények, amelyek segítenek az alvásban

Bizonyos szobanövények kifejezetten jó hatással vannak az álmodra.

Az álmatlanság sok problémát és rosszkedvet okozhat. Fáradt és türelmetlen leszel, az egész napodat elronthatja, ha nem tudod kialudni magad. Szerencsére nem kell rögtön altatóhoz nyúlni, vannak természetes megoldások is, például olyan szobanövények, melyek segítenek, hogy jobban aludj.

Kígyónövény

Forrás: A Beautiful Mess

Ez a növény a szén-dioxidot oxigénné tudja alakítani, ezáltal tisztítja a levegőt a szobában, ami segít a nyugodtabb alvásban.

Rozmaring

Forrás: Flickr/dumbonyc

Közismert tény, hogy a rozmaring által kibocsátott illat csökkenti a szorongást, így érdemes mindig tartani belőle egy kicsit a hálószobában, esetleg be is dörzsölheted vele a párnádat is.

Gerbera

Forrás: Flickr/calliope

Ahogy a kígyónövény, úgy a gerbera is tisztítja a levegőt.

Levendula

Forrás: My Fabuless Life

Álmatlanság és szorongás ellen is kitűnő megoldás a levendula, amit illóolaj vagy tea formájában is használhatsz erre  a problémára.

Jázmin

Forrás: Flickr/nessalow91

Szorongáscsökkentő hatású a jázmin is.

Forrás: The Makerista

Az Aloe vera is erősen tisztítja a levegőt, ha pedig barna foltok jelennek meg a levelén, az azt jelenti, hogy a lakásban magas szinten vannak jelen a káros vegyi anyagok.

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top