Otthon

Praktikus dekorációs tippek, ha unod a lakásod kinézetét

Mindenkinek eljön az a pillanat az életében, amikor unni kezdi az otthona kinézetét.

Ha évek óta élsz már ugyanabban a lakásban, előfordulhat, hogy kezded unni a dolgokat, szeretnél új kinézetet varázsolni neki. A következő, a BuzzFeed olvasói által adott tippekkel úgy tudod megváltoztatnia lakásod kinézetét, hogy nem költöttél el súlyos pénzeket rá. 

Forrás: cb2.com

Egy új szőnyeg vagy akár két szoba szőnyegeinek a megcserélése is pont elég ahhoz néha, hogy feldobja egy kicsit a szoba kinézetét.

Forrás: instagram.com

Tegyél ki fotókat a családtagjaidról, barátaidról, egy szép emlékről, de általad készített képekkel is dekorálhatod az otthonod. Tedd be őket különböző keretekbe, vagy aggasd fel őket csipesszel.

Forrás: @laurens_happybalance / instagram.com

Ha átfestenéd valamelyik faladat, mindig ügyelj arra, hogy a színmintákat hasonlítsd a fehérhez, így nem ér csalódás, mikor már fent ragyog az új szín.

Forrás: uglyducklinghouse.com

Ha úgy döntesz, tényleg átfested a falakat, nem kell minden este elmosnod az ecseteket. Tedd egy zacskóban a hűtőbe őket éjszakára, mielőtt a második réteget felvinnéd.

Forrás: @abccarpetandhome / instagram.com

Ha új lakásba költözöl, nem kell feltétlenül mindennek megtalálni rögtön a helyét. Adj időt magadnak és a képzeletednek, hogy eldöntsd, mit hova szeretnél majd tenni.

Forrás: buzzfeed.com

Régi a bútorod, vagy csak meguntad a kinézetét? Nem kell feltétlenül lecserélned, egy-két DIY-tippel teljesen új kinézetet varázsolhatsz minden bútorodnak.

Forrás: poppytalk.com

Akár egy kis változtatás is lehet látványos, például a gombok kicserélése a konyhaszekrényen, vagy az asztal felületének a lefestése.

Forrás: potterybarn.com

Válassz neutrális színű nagyobb bútorokat és válassz hozzájuk kisebb, színes kiegészítő elemeket, amiket bármikor lecserélhetsz.

Forrás: @furnishgreen / instagram.com

Ha a pénztárcád megengedi, vásárolj egy-két vintage bútort a lakásba, azok nagyon meg tudják határozni a hangulatot.

 

 

Forrás: worldmarket.com

Legyenek nagy szőnyegeid, melyeket több bútorral is rögzíteni tudsz. A hatalmas szőnyegek kiegyensúlyozottabbá és kifinomultabbá teszik a szobát.

BuzzFeed

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top