Otthon

Így teheted egyszerűbbé az életed – egy intelligens otthonnal

Manapság minden az ún. „okos” eszközökről és megoldásokról szól, hiszen a technológia rohamosan fejlődik. De mit is jelent ez valójában, milyen előnyöket jelenthet számunkra, ha úgy döntünk, hogy otthonunkat „intelligensebbé” tesszük?

A kifejezés azokra a ma már rendelkezésünkre álló, innovatív rendszerekre vonatkozik, melyek segítségével automatizálni tudjuk a különféle mindennapi folyamatokat. Elsőre ez kicsit bonyolultnak tűnhet, pedig nem az.

Ne ijedj meg ezektől az intelligens rendszerektől, mert semmivel sem bonyolultabbak, mint egy okostelefon kezelése. A Schneider Electric által kínált KNX intelligens okosotthon rendszer egyetlen vezérlőpanelről irányítható, sőt a mobilodról vagy a laptopodról is tudod vezérelni a „birodalmadat”.

Lehetne egy kicsit konkrétabban?!

Számos problémára jelenthet egyszerű megoldást az „okosítás”. Képzeld el, hogy nem kell azon aggódnod, hogy amikor télen hazaérsz, meleg lesz-e a lakás, vagy nyáron hőgutát kapsz-e abban a pillanatban, amikor belépsz otthon az ajtón. Azon sem kell állandóan agyalnod, hogy ha elmész nyaralni, kiszárad-e a kertben a fű; vagy egy véletlen rövidzárlat folytán leég-e az egész ház. De ha egyszerűen csak arra gondolsz, hogy nem kell folyamatosan a világításbeállítással, a szellőztetéssel, a biztonsági rendszerek figyelésével, a multimédiás kütyük vezérlésével foglalkoznod, akkor már tetemes időt takarítottál meg. Ezt az időt pedig sokkal jobb dolgokra is fordíthatod: több idő marad a családra, a barátokra, az online játékokra – vagy egyszerűen csak tovább tudod sétáltatni Böbe kutyát, mert nem kell hazaérned időben, hogy megöntözd a szomjazó gyepet.

Szóval miért is jó ez neked?

A válasz egyszerű: nagyobb kényelmet, biztonságot és energiamegtakarítást jelent családod számára. A kényelmet szolgáló funkciók ráadásul szinte bárhonnan irányíthatóak, hiszen egy internetkapcsolattal rendelkező okostelefonnal vagy laptoppal könnyedén folyamatos ellenőrzés alatt tarthatod otthonodat, és akár a világ másik feléről is vezérelheted az előre beállított funkciókat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top