Otthon

Megnőtt a lakása, de emiatt 11 éve nem tudja eladni

Papíron két négyzetméterrel nagyobb lett egy gödöllői férfi lakása. A társasház nem támogatja a szükséges iratok módosítását, a férfi viszont nem fizeti a közös költséget. 11 éve tart a vita.

György Jakab István 1993-ban vásárolta a gödöllői lakását, amelyet 2006-ban szeretett volna eladni. A társasház alapító okiratában 68 négyzetméteresként szerepelt a lakás, a tulajdoni lapra viszont már valamiért 70 négyzetmétert írtak. Az eltérő adatok miatt képtelenség eladni az ingatlant – mondta a férfi a Blikknek.

Megoldás lehetett volna a társasház alapító okiratának módosítása, ám a többi lakó szabotálja a 60 éves férfi kérését. Erre ő nem fizeti a közös költséget.

A vita odáig fajult, hogy István beperelte a társasházat, a ház pedig őt. Igazságügyi szakértő is felmérte a lakást, és a férfinak lett igaza: papíron felhizlalták az alapterületet.

A lakóközösséget képviselő ügyvéd szerint az eltérő méret nem magyarázat arra, hogy István egyáltalán nem fizeti a közös költséget, és milliókkal tartozik a háznak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top