nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Otthon
Egy lakás árát sikkasztotta el a közös képviselő

Egy lakás árát sikkasztotta el a közös képviselő

Tíz éven keresztül közel harmincmillió forintot sikkasztott el a rábízott társasházi vagyonból egy szombathelyi közös képviselő, akinek egy szerelő is besegített a lopásba.
NLCafé
f Ajánlom

Vádat emelt az ügyészég az ellen a nő ellen, aki közel 30 millió forintot sikkasztott el egy szombathelyi társasház pénzéből. Mindezt úgy tehette meg, hogy ő volt a ház közös képviselője, s ebben a tisztségben vagyonkezelői tevékenységet is ellátott, azaz ő kezelte a ház lakóinak közös költségét, illetve a felújítási alapba beleadott összegeket.

A 30 millió forintot nem teljesen egyedül tette zsebre a nő, 3,2 millió forintot egy szerelő segítségével sikerült leemelnie a közös számláról. A közös képviselő megállapodott a simlis vállalkozóval, hogy a szombathelyi társasház szerelési munkáit túlszámlázza, majd a túlszámlázott összeg egy részét visszaadja készpénzben a közös képviselőnek. Ezzel a módszerrel három év alatt 35 számlát állított ki a vállalkozó, és 3,2 millió forintot számlázott túl. Ezenfelül 10 év alatt a nő a társasház vagyonából további 26,5 millió forintot vett fel, így összesen 29,8 millió forinttal rövidítette meg a lakókat.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség üzletszerűen elkövetett sikkasztással vádolja a közös képviselőt és bűntársát. A közös képviselővel szemben börtönbüntetés, közügyektől eltiltás és pénzbüntetés, míg bűntársával szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Megosztás Facebookon