Otthon

Több a róka, mint a macska Erdőhorvátiban

Félnek Erdőhorvátiban a sok rókától.

„Pár évvel ezelőtt egy rókapár már lakott a faluban egy elhagyatott udvaron. Akkor azt hittük, sikerült a kölykeikkel őket elriasztanunk, de a jelek szerint legalább egy kölyök maradhatott. Ezek a rókák alighanem második generációs leszármazottai lehetnek az akkor itt járt rókáknak. Ezek szemmel láthatóan itt születtek a faluban, Erdőhorvátit érzik természetes közegüknek” – mondta a boon.hu-nak a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei község polgármestere, Takács Gábor. 

Egyáltalán nem félnek az emberektől, és esténként a polgármester több rókát lát a faluban, mint macskát. A helyi lapnak többen elmondták, hogy hol láttak rókát az udvarukban vagy az utcán. Egy nő arra panaszkodott, hogy az apósa udvaráról két tyúkot is elvittek a rókák

„Felvettük a kapcsolatot a rendőrséggel, de ha kapnánk is engedélyt a kilövésre, nem lenne kivel végrehajtatni, mert újraosztás alatt vannak a vadászterületek, folynak a pereskedések, és nincs vadász, aki vállalná a feladatot, mert nem akarják, hogy esetleg feljelentsék őket utólag, ha kiderülne, nem is volt jogosult a vadászatra” – mondta  a polgármester, és hozzátette, hogy keresik a legjobb megoldást a problémára.

Az Eger TV egy korábi adásából kiderül, mit kell tenni, ha rókával találkozik valaki egy településen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top