Otthon

4 kritikus hely a lakásban, amit ha rendbe teszel, stresszmentesebb lesz az életed

Legyen a célod az újrakezdés vagy csak szeretnél rendezettebb környezetben élni, hogy kisimuljanak az idegeid, elég, ha ezen a 4 kritikus ponton rendet teszel.

Nem egy nap alatt megy majd, ne is úgy készülj, hogy egy átlagos kedd délután legyalulod az egész lakást, inkább úgy tervezz, hogy pár órát hétvégente rászánsz, hogy mind a 4 helyiségben kiszemetelj és rendet rakj.

1. Konyhapult

A konyhapult az a hely, amit valahogy senki sem akar a családból annyira magáénak érezni, hogy elpakoljon róla. Hevernek rajta a gyerek aktuális rajzaitól kezdve üres flakonokon át olyan apró mütyürök, amik majd jók lesznek még valamire. Hogy a félretett, fecnikre írt receptekről és a telefontöltőkről már ne is beszéljünk. Főleg akkor zavaró ez a káosz, ha amerikai konyhád van, de amúgy sem kellemes érzés belépni a konyhába, ha rendetlenség fogad, elmegy a kedved tőle, hogy egy jó vacsorát készíts a családnak, inkább csak gyorsan túl akarsz esni rajta, hogy minél hamarabb menekülhess onnan. Ha eltakarítod az összes felesleges csetreszt és szemetet a pultról, máris egy fokkal jobb kedvvel lépsz be az egyik leggyakrabban használt helyiségbe.

2. Fürdőszobai polc

Vagy a mosógép teteje, kád széle, mosdó körüli pult, esetleg a fölötte lévő polc. Ezeken a helyeken fantasztikus, milyen gyorsan fel tudnak gyűlni a cuccok, sminkkészletek, dezodorok, tusfürdők, félig üres fogkrémek. Csak azt hagyd szem előtt, amit tényleg minden reggel használsz, a többit tessék szekrénybe tenni. A rend lelke a tárolás, ha nincs helye mindennek, akkor elönti a lakást a sok apróság, aminek semmi keresnivalója a szemed előtt állandóan.

3. Előszoba

Amikor úgy lépsz be az ajtón, hogy szanaszét heverő cipők és feltornyosuló sál-sapka hegyek fogadnak, akkor nem csoda, hogy lelomboz a látvány. Tedd el a helyére az épp nem használt táskákat, kabátokat, cipőket, a kulcsaidnak tegyél ki egy szép tálkát a cipősszekrényre, és süllyeszd el egy fiókba az összes sapkát, kendőt, sálat, amire épp nincs szükséged. Ha nincsenek tele a fogasok, nem lesz olyan nyomasztó a hazaérkezés sem, mert az első benyomásod az lesz, hogy rendben van az otthonod és az életed.

4. Az asztalod

Az asztalon aztán el tud burjánozni a rengeteg kis fecni, körömlakk, kézkrém, toll, kávésbögre és a gyerek gyurmacsigái, ha nem vigyázol. A kreativitásra és koncentrációs képességre azonban kifejezetten negatív hatással van, ha kupiban kell dolgoznod. Csak a legszükségesebb eszközöket tartsd az asztalodon, és meglátod, a letisztult környezetben kitisztul a fejed is.

Ha ezeket a pontokat kitakarítod, rendbe teszed, akkor leveszel egy nagy terhet a válladról, mert akárhová mész a lakásban, az a benyomásod támad, hogy ilyen szép környezetben csak jó dolgok történhetnek veled.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top