Otthon

Megint roham volt a háztartási gépekért, felfüggesztették a pályázatot

Szerdán 13 órakor a Közép-Dunántúlról érkező pályázatok beadását is felfüggesztették az Otthon Melege Programban, amelyben a háztartási nagygépek cseréjére lehetett jelentkezni.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint a Közép-Dunántúlról a reggeli nyitás óta több mint 7 ezer kérelem érkezett be. Ezért a pályázatokat augusztus 23-án 13 óráig fogadták a régióból, majd a benyújtás lehetőségét határozatlan időre felfüggesztették.

Az Otthon Melege Program keretében meghirdetett, háztartási nagygépek – hűtő- vagy fagyasztókészülékek, mosógépek, mosó-szárítógépek – energiamegtakarítást eredményező cseréjét támogató alprogramra hat régióból mostanáig összesen közel 50 ezer pályázat érkezett be.

A folytatásban a közép-magyarországi régióban élők nyújthatnak be pályázatot. Ezt augusztus 28-án hétfő reggel 8 órától, elektronikus úton tehetik meg a pályázati portálon keresztül.

A családbarát pályázati konstrukciók célja, hogy gyors, megfelelő intenzitású támogatáshoz juttassák a lakosságot az ország egész területén. A támogatás hatására nemcsak a lakossági energia-felhasználás hatékonysága javulhat, hanem mérséklődik a hazai szén-dioxid-kibocsátás is.

A 2014 szeptemberében indult Otthon Melege Program már több mint 130 ezer háztartás energiahatékonyságát javította.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top