Otthon

Ezt csináld a gyerekkel nyaralás alatt, ha rossz az idő

A játék a legjobb kikapcsolódás kicsiknek és nagyoknak. A nyaralás legjobb pillanatai kerekedhetnek egy érdekes játszmából. Készítsd el a nagy klasszikusok, például a macska-egér játék kompakt verzióját, melyek kis helyen elfér, és ugyanolyan jól használható, mint a készen kapható.

A társasjáték egér szereplőihez zsugorfóliát használj, amit különböző színűekre színezz, a fő vonalakat alkoholos filccel rajzolhatod meg, majd zsugorítsd össze egyenként őket. A farkincájuk zsinórból legyen. A cicához pont jó egy műanyag pohár, és már csak egy dobókockát kell beszerezned.

Ezt csináld a gyerekkel utazás alatt, hogy ne unatkozzon

Játékszabály: Mindenki választ egy egeret, a macska lesz a pohárral, és félreteszi egy körre az egerét. Az egereket a műanyag pohár szájának megfelelő körben helyezik el a játékosok az asztalon. A macska pedig megrázza a dobókockát a pohárban és az asztalra borítja, úgy, hogy a

Ezt csináld a gyerekkel utazás alatt, hogy ne unatkozzon

dobókocka alatta legyen. Amikor a macska leemeli a poharat a kockáról és az 6-ost vagy 1-est mutat, akkor a szájával lecsap az egerekre. Azok pedig menekülnek, tehát a farkuknál fogva kihúzhatók a körből. Akinek az egerét elkapta, az kiesik. Ha 2-es, 3-as, 4-es vagy 5-ös jött ki a dobókockán, akkor az egereknek nem szabad megmozdulni, mert az is kiesik, aki nem jókor húzza meg az egere farkát. A macska ijesztgethet is, úgy tehet, mintha támadni akarna, akkor is, ha nem 1-est vagy 6-ost dobott. A következő körben a macska beszáll a játékba és átadja a szerepét a tőle balra ülőnek. A kieső pedig félreteszi az egerét. Az nyer, akinek az egere a legtovább a körben marad.

 

 Alkotó: Vesztl Fanni, Szöveg: Kurdi Gabi Fotó: Kurdi Zoltán

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top