Otthon

DIY: Dobd fel a fehér blúzod cseresznyemintával!

Ha nyár, akkor cseresznye! Ennek az üde gyümölcsnek mindenhol ott a helye, akár még a ruhádon is, bár nem folt formájában. Inkább dobd fel a fehér blúzodat kissé térhatású, gyöngyhímzett mintával!

Amire szükséged lesz a munkához:

  • szabályos cseh vagy japán gyöngy zöld és meggypiros színben
  • kevés piros és zöld textil
  • kevés tömőanyag
  • gyöngyfűzőtű és -cérna
  • kartonpapír
  • olló és hímzőfonal. 
DIY: dobd fel a fehér blúzod cseresznye mintával!

A Praktikában található sablon alapján vágd ki a meggy- és levélformát a kartonból, majd fél centiméter ráhagyással a piros és zöld vászonból. Tedd a textil közepére a kartont, vagdosd be az anyag szélét a kartonig, majd vasald vissza. Vedd ki a kartont, és kezdd el a kis füleknél felvarrni az anyagot a gallérra rejtett öltésekkel. Félúton tömd ki egy kicsit, hogy térbelivé tedd a mintát, majd fejezd be a varrást. Ugyanígy rögzítsd mindkét formát. Tűzz fel a forma szélén, ölts két gyöngybe, majd tűzz le a második gyöngy előtt, eggyel visszafelé öltve, a két gyöngy közé. Az első gyöngyön bújtasd át a tűt, fűzz fel két újabb gyöngyön. Hímezd ki az egész formát. A szárat hímzőfonallal, száröltéssel készítheted el. Felvarrás előtt illanófilccel előrajzolhatod az ingnyakon a mintát.

DIY: dobd fel a fehér blúzod cseresznye mintával!

Alkotó: Czagány Eszter, Szöveg: Kurdi Gabi, Fotó: Kurdi Zoltán

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top